search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:56
MENU CLOSE

Αποκεφαλίστηκε η ευρωπαϊκή παιδεία

19.10.2020 07:36
Αποκεφαλίστηκε η ευρωπαϊκή παιδεία - Media

 

Μπροστά σε αδιέξοδες ή ακραίες καταστάσεις, το χιούμορ διαθέτει και ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες καθώς προσδίδει στο τραγικό μιαν ευτράπελη, λυτρωτική  διέξοδο. Μετά την αποτρόπαιη και αδιανόητη είδηση του αποκεφαλισμού ενός καθηγητή από ένα νεαρό ισλαμιστή στο Παρίσι και το πρώτο σοκ τρόμου, διαβάζω στο διαδίκτυο μια συντριπτική ανάρτηση: «να γίνει αμέσως πλημμέλημα ο αποκεφαλισμός, μη μας πουν και ρατσιστές»…  Πόσο πιο ηχηρό πρέπει να είναι ένα μήνυμα για να γίνει αντιληπτό ότι η Ευρώπη στο όνομα των αξιών της εισάγει τους σφαγείς της;

Προφανώς, ο θρησκευτικός και πολιτισμικός συμβολισμός του αποκεφαλισμού για τους μουσουλμάνους θα είναι σημαντικός καθώς  κάνει τους τρομοκράτες να τον επιλέγουν ως μέθοδο θανάτωσης των θυμάτων τους. Στην συγκεκριμένη δολοφονία, το μήνυμα είναι πολύ απλό όσο και απίστευτα τρομακτικό καθώς στοχεύει ευθέως  το εκπαιδευτικό σύστημα, το θεμελιώδες δυτικό αξίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, εν γένει τον δυτικό πολιτισμό μας. Αποκεφαλίστηκε η ευρωπαϊκή παιδεία, ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, η ευρωπαϊκή σκέψη.

Το πόσο επικίνδυνα παράλογη και κολοσσιαία υποκριτική είναι η απουσία αντίδρασης των σκοταδιστών εκπροσώπων του δικαιωματικού μεσαίωνα, γίνεται αντιληπτό αν αντικαταστήσει κανείς τον ισλαμιστή τρομοκράτη  με έναν Ναζί.

Όλη η δικαιωματική Ευρώπη θα ανησυχούσε σφόδρα για την αναγέννηση του ναζισμού, θα ξεσηκωνόταν θύελλα αντιδράσεων για το αυγό του φιδιού, ωστόσο, κανείς δεν ιδρώνει για το αυγό του ισλαμιστικού φιδιού που εκκολάπτεται στον φιλόξενο και ανεκτικό κόρφο της Ευρώπης.  Άλλο να σε αποκεφαλίζει ισλαμιστής και άλλο Ευρωπαίος ναζί.

Πρέπει πρώτα να κυριαρχήσει ο ισλαμισμός στην Ευρώπη, να σφαγιαστούν στο γόνατο εκατοντάδες εκατομμυρίων άπιστων και μιαρών Ευρωπαίων σταυροφόρων και κατόπιν να  ψελλίσουμε μια γενική καταδίκη της ισλαμικής τρομοκρατίας. 

Τι πρέπει να γίνει για να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια κοινωνία, σε ένα σχολείο, σε μια γειτονιά, σε ένα καφενείο, σε μια πλατεία, ένας ελεύθερος Ευρωπαίος πολίτης μαζί με έναν ισλαμιστή που για τους πιο σοβαρούς λόγους, αυτούς της πίστεως, τον θεωρεί μιαρό, βλάσφημο, άξιο σφαγής;  

Τι πρέπει να γίνει στη Γαλλία για να καταλάβουν οι Γάλλοι ότι τους σφάζουν και ότι πλέον η καθημερινότητά τους και ο πολιτισμός τους βρίσκονται υπό καθεστώς ισλαμικής αμφισβήτησης  και τρομοκρατίας αφού το εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους και η ελευθεροτυπία δεν μπορούν να ξεπερνούν τα όρια που τους θέτει ο ισλαμικός εξτρεμισμός; 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:55