search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:40
MENU CLOSE

ΕΣΡ: «Καμπάνα» 730.000 ευρώ σε κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου

21.10.2020 14:27
ΕΣΡ: «Καμπάνα» 730.000 ευρώ σε κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου - Media

 

Πρόστιμα συνολικού ύψους 730.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) σε κανάλια που διαφήμισαν τις περίφημες κηραλοιφές του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι σταθμοί Alert, Epsilon, Extra και Kontra Αττικής, ΑΕ Channel, Βεργίνα Θεσσαλονίκης και Best TV Μεσσηνίας θα πρέπει να καταβάλουν 25.000 ευρώ πρόστιμο έκαστος.

Η παραβίαση έχει να κάνει με «-εκ προθέσεως- την συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία».

Οι περισσότεροι ωστόσο, οι Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαΐας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου τιμωρήθηκαν με 30.000 ευρώ ο καθένας για «εκ προθέσεως» αποστολή στο ΕΣΡ διαφορετικής ροής από εκείνη που πραγματικά έπαιξαν, στη ζώνη όπου προέβαλαν την εκπομπή «Κόντρα και Ρήξη».

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Τέλος. ποινή 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:39