search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:20
MENU CLOSE

Αποκάλυψη Δερμιτζάκη: Ο εθελοντής της AstraZeneca που πέθανε λάμβανε placebo και όχι εμβόλιο

22.10.2020 05:31
Δερμιτζάκης: Φοβάμαι μεγάλους συνωστισμούς με το click away - Με εκπλήσσει η προτεραιότητα που δίνεται στα κομμωτήρια (Video) - Media

 

Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο του κορωνοϊού ο θάνατος εθελοντή της AstraZeneca.

Ο άνθρωπος που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης και πέθανε, όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, ήταν στην ομάδα εθελοντών στους οποίους χορηγούσαν το placebo.

Nα σημειωθεί ότι τα εικονικά σκευάσματα (placebo) δηλαδή ουσίες χωρίς πραγματική δράση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάποιος ασθενής, χρησιμοποιούνται ευρέως στις ιατρικές μελέτες για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων. 

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ο εθελοντής που πέθανε ήταν Βραζιλιάνος. 

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ έχει διακοπεί από τις 6 Σεπτεμβρίου, αφού ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο, μια φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που αποκαλείται εγκάρσια μυελίτιδα.

Παράλληλα, στη Βρετανία, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε για τα θέμα, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ώστε να δηλώσουν μετά βεβαιότητας αν η ασθένεια συνδέεται ή όχι με το πειραματικό εμβόλιο. Επιτράπηκε έτσι να συνεχιστεί η δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε επίσης στη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15