search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Τσιόδρας: «Πρωταθλητές» στα κρούσματα κορωνοϊού οι νέοι 18-24 ετών

22.10.2020 12:51
Κορωνοϊός-εμβόλιο: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα το Σάββατο - Media

 

Την αποκάλυψη πως οι ηλικίες 18-24 είναι οι «πρωταθλήτριες» στα κρούσματα κορωνοϊού έκανε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού, έγινε η αναλυτική παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και της κατάστασης του Συστήματος Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στην παρουσίαση τονίστηκε ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα κορωνοϊού είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών και δεύτερη η ηλικιακή ομάδα 25-34.

Όπως σημειώθηκε, η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων γιατί όπως έχει δείξει η εμπειρία η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27