search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:52
MENU CLOSE

Διμέτωπος της Φώφης Γεννηματά σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με σκληρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2149
28-10-2020
30.10.2020 04:00
pasok_0-1.jpg

 

Τις διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν το Κίνημα Αλλαγής από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, και που σηματοδοτούν την αυτόνομη πορεία της Χαριλάου Τρικούπη στο δύσβατο πολιτικό σκηνικό αυτής της περιόδου, επέλεξε να καταδείξει η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. 
Με σκληρή γλώσσα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛΛ επιτέθηκε τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την πολιτική που ασκεί όσο και σε εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηλιτεύοντας, ειδικότερα, την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί κατά ενός υπουργού και όχι συνολικά κατά της «γαλάζιας» κυβέρνησης. «Εμείς δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη και σε κανέναν υπουργό του», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Και όπως η ίδια εξήγησε, «καρφώνοντας» τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, «ξέρουμε ότι πίσω από την προσπάθεια εξωραϊσμού της σημερινής κυβέρνησης κρύβεται η γνωστή Δεξιά που έφτασε τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας, παραπλάνησε τους πολίτες και τις ευρωπαϊκές αρχές. Ξέρουμε ότι σήμερα φορούν το προσωπείο του κέντρου για να παραπλανήσουν ξανά, να ξεχάσουμε τις ιστορικές ευθύνες τους. Για να ξεχάσουμε το Καραμανλικό στρατόπεδο που είναι ο αδήλωτος ιδιοκτήτης του κόμματος, τον ιδιαίτερο ρόλο του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ». 
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως «η δική μας μομφή είναι εναντίον της κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη συνολικά». Ωστόσο επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον κ. Μητσοτάκη, τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών και στρέφεται κατά μεμονωμένου υ-πουργού. Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο ότι είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς». Απευθυνόμενη μάλιστα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η Γεννηματά είπε: «Αρκετά κ. Τσίπρα. Αφήστε να κάνει αντιπολίτευση κανένας άλλος. Το κενό το καλύπτουμε ήδη από καιρό εμείς, το Κίνημα Αλλαγής». 

Ευθύνες σε Μητσοτάκη
Ιδιαίτερα επικριτική στάθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στο πεδίο του κορωνοϊού, καταλογίζοντάς του ευθύνες και για τα δυο ανοιχτά ζητήματα. 
«Έχετε εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς εθνική γραμμή, χωρίς αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό. Η μυστική και η φανερή σας διπλωματία κατάφεραν να φέρουν τον Ερντογάν μέσα στα 12 ν.μ.» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό. «Επιτρέψατε στο “Oruc Reis” να κάνει ανενόχλητο βόλτες και στην πράξη να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και βέβαια να αμφισβητεί την ΑΟΖ του Καστελλόριζου. Έχετε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη μετά την άρνησή σας για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά δεν έχετε λευκή επιταγή» τόνισε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά. 
Αναφερόμενη στην πανδημία η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής εγκάλεσε τον Μητσοτάκη λέγοντας: «Έχετε μεγάλη ευθύνη, εσείς χάσατε τον έλεγχο στο δεύτερο κύμα της πανδη-μίας, και χάσαμε ό,τι με την προσπάθεια όλων μας κερδίσαμε την άνοιξη. Από την καραντί-να οδηγήσατε στον εφησυχασμό και δώσατε το σύνθημα της χαλάρωσης. Ξέρουμε τι έγινε με το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων, του τουρισμού, τον συνωστισμό στα ΜΜΜ και στα 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:51