search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:13
MENU CLOSE

Μόσχα: Διαφωνούντες με τα σκίτσα της Charlie Hebdo για τον Μωάμεθ συγκεντρώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία

29.10.2020 17:51
charlie-hebdo

 

Μερικά άτομα, που διαφωνούν με τις γελοιογραφίες της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, συγκεντρώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία επί της οδού Γιακιμάνκα για να εκφράσουν την αντίθεση τους με τον τρόπο αυτό έκφρασης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, έξω από την πρεσβεία συγκεντρώθηκαν περίπου 20 άτομα, ενώ το MBXmedia κάνει λόγο για δέκα άτομα. Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν «όχι!» έχοντας παραφράσει το επίθετο του Γάλλου προέδρου από Μακρόν σε «Μακαρόν», ενώ τέσσερα άτομα κρατούσαν ένα πλακάτ που έγραφε «Ο Προφήτης Μωάμεθ είναι ο καλύτερος άνθρωπος».

Ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε στον δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού Echo Moskvi ότι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση είναι μουσουλμάνοι, που έχουν προσβληθεί βαθύτατα με τα τελευταία σκίτσα της εφημερίδας Charlie Hebdo για τον προφήτη Μωάμεθ και πως είναι αντίθετοι με την πολιτική ης γαλλικής κυβέρνησης που υποστηρίζουν την ελευθερία έκφρασης στις γελοιογραφίες.

«Είναι λυπηρό, όταν προσβάλλουν τον προφήτη μας, υπερασπιζόμενοι κάποια ελευθερία του λόγου, αυτό δεν θα το ανεχθούμε» δήλωσε στο MBXmedia ένας από τους συγκεντρωθέντες.

Μερικοί κρατούσαν πλακάτ που είχαν ένας σταυρό διαγραφής πάνω στον τίτλο της Charlie Hebdo ενώ φώναζαν το σύνθημα «Αλλάχου Ακμπάρ».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, στον χώρο πέριξ της πρεσβείας έφθασαν επιπλέον αστυνομικές χωρίς να προβάλλουν εμπόδια στην πικετοφορία, ενώ η κατάσταση παρέμεινε ήρεμη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:13