search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:18
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Ιερισσού: «Δεν κόλλησα κορωνοϊό στον Άγιο Δημήτριο, ούτε σε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας»

02.11.2020 08:52
Μητροπολίτης Ιερισσού: «Δεν κόλλησα κορωνοϊό στον Άγιο Δημήτριο, ούτε σε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας» - Media

 

Την… βεβαιότητα ότι δεν κόλλησε τον κορωνοϊό στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης ή σε άλλον χώρο θρησκευτικής λατρείας εξέφρασε μέσω επιστολή του ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα δήλωνε όποιος κοινωνεί στην εκκλησία δεν κινδυνεύει.

Στην προσωπική του δήλωση, ο μητροπολίτης υπογραμμίζει ότι «ο κορωνοϊός δεν με επεσκέφθηκε στον , ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας» και ζητεί από όλους να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία.

Αναλυτικά η δήλωση όπως δημοσιεύτηκε στο romfea.gr:

«Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξήρεσε η πανδημία και ο κορωνoϊός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν.

Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ο,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία.

Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν, και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κορωναιός δεν με επεσκέφθη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμετελλεύωνται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο».

Βέβαια, κάθε νοήμων άνθρωπος αναρωτιέται από πού προκύπτει η σιγουριά του μητροπολίτη ότι δεν κολλήσε τον ιό στον Άγιο Δημήτριο ή σε κάποια άλλη εκκλησία.

Εκτός βέβαια αν ασπάζεται και αυτό την άποψη της πλειονότητας των κληρικών μας ότι στην εκκλησία… δεν κολλάει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17