search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Λάρυμνα: Ψαράδες έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν αγριογούρουνο να κολυμπά στη θάλασσα μακριά από την ακτή (Photos/Video)

03.11.2020 11:15
Λάρυμνα: Ψαράδες έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν αγριογούρουνο να κολυμπά στη θάλασσα μακριά από την ακτή (Photos/Video) - Media

 

Τα αγριογούρουνα “πρωταγωνιστούν” σε διάφορα περιστατικά ανά την Ελλάδα, είτε σουλατσάροντας σε αστικές περιοχές, είτε προκαλώντας τροχαία ατυχήματα συχνά με μοιραία κατάληξη για τα ίδια τα ζώα. 

Αλλά αυτό που κατέγραψε ερασιτεχνική κάμερα στη Φθιώτιδα, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Μεγάλο αγριογούρουνο εθεάθη να κολυμπάει στα ανοιχτά, στη θαλάσσια περιοχή της Λάρυμνας, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από την ακτή και σε σημείο που το βάθος ξεπερνάει τα 70 μέτρα (περισσότερες από 40 οργιές στη γλώσσα των ναυτικών), το αγριογούρουνο κολυμπούσε με ρυθμό, ωστόσο φαινόταν ότι είχε αποπροσανατολιστεί και πήγαινε όλο και πιο βαθιά.

Παρά τις προσπάθειες των ψαράδων να το επαναφέρουν προς την ακτή στάθηκε αδύνατο να το προσεγγίσουν.

Κρίνοντας και από την κατεύθυνση που είχε το ζώο, όσοι το είδαν υποθέτουν ότι έπεσε στη θάλασσα από κάποιο απόκρημνο σημείο. Όταν βρέθηκε στο νερό προφανώς από το σοκ πήρε λάθος κατεύθυνση.

Τα αγριογούρουνα έχουν αποδειχτεί πολύ καλοί κολυμβητές. Παρόμοια περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, το αποδεικνύουν.

Το τελευταίο διάστημα με την τρομερή αύξηση του πληθυσμού τους, πολλά τέτοια άγρια ζώα κατέβηκαν πολύ κοντά στις ακτές και είτε από ατύχημα, είτε από επιλογή, έχουν επιδείξει τις ικανότητές τους και μέσα στο νερό.

Πηγή lamiareport.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:09