search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:04
MENU CLOSE

Αμερικανικές εκλογές 2020: Σε ετοιμότητα για επεισόδια η αστυνομία της Νέας Υόρκης

03.11.2020 21:16
Αμερικανικές εκλογές 2020: Σε ετοιμότητα για επεισόδια η αστυνομία της Νέας Υόρκης - Media

 

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, πρόθυμη να εργαστεί για «πολλές ώρες» σε περίπτωση πιθανής αναταραχής από μικρές «βασικές ομάδες» ταραχοποιών μετά την Ημέρα των Εκλογών, αλλά επιβεβαίωσε την Τρίτη το απόγευμα ότι δεν έχουν αναφερθεί απειλές μέχρι στιγμής.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Terence Monahan δήλωσε κατά τη διάρκεια της Τρίτης το απόγευμα ότι οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρτκης (NYPD) δεν αναμένουν σοβαρά περιστατικά και δεν έχουν συναντήσει ακόμη κάποια πληροφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που να αποτελεί ένδειξη απειλής. Είπε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται σε κάθε εκλογικό κέντρο στην πόλη από πριν από τις 6 π.μ.

«Η NYPD, όπως πάντα, θα διευκολύνει οποιαδήποτε ειρηνική διαμαρτυρία», δήλωσε ο Monahan σε δημοσιογράφους έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας. «Αλλά το μήνυμά μου σε όποιον θέλει να προκαλέσει βία και καταστροφή είναι “Μην το δοκιμάσετε καν. Ξέρουμε ποιοι είστε και θα συλληφθείτε”», είπε.

Στη συνέχεια, παρότρυνε τους ειρηνικούς διαδηλωτές να κρατήσουν αποστάσεις από τους ταραχοποιούς και τους ζήτησε να μην «παρέχουν προστασία σε όσους θέλουν να προκαλέσουν χάος».

Το NYPD επιβεβαίωσε στη Fox News ότι έχει «σχέδια έκτακτης ανάγκης για να παγώσει περιοχές του Μανχάταν σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας λεηλασίας», πράγμα που σημαίνει ότι το τμήμα θα καθιερώσει ζώνες χωρίς αυτοκίνητα και πεζούς.

Ο Terence Monahan είπε ότι η NYPD δεν αναμένει να χρειαστεί να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, αλλά είναι έτοιμη να το πράξει βάσει προηγούμενων περιστατικών λεηλασίας.

Ο αστυνομικός επίτροπος Dermot Shea είπε στο Spectrum NY1 νωρίτερα την ημέρα ότι το αστυνομικό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες είναι σε επιφυλακή σε όλη την πόλη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:03