search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Οι Financial Times διαψεύδουν τον Κικίλια: Άσχημη η εικόνα της Ελλάδας, όσον αφορά στους θανάτους από Covid-19

10.11.2020 17:45
Δες το βαθμό κινδύνου σου από κορωνοϊό ανάλογα την ηλικία, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό (πίνακας) - Media

 

Στην ενημέρωση που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, μεταξύ άλλων επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρόμενος στη συνέντευξη που δόθηκε πριν από μερικές ημέρες, στην οποία ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί στην επιδείνωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολόγικά στοιχεία στη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «fake news» και σημείωσε ότι «απέναντι στην εθνική προσπάθεια υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και όσοι σύντροφοι ακολουθούν αυτή τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση με ψέματα και fake news γύρω από τη δημόσια υγεία αυτή τη δύσκολη ώρα», κάνοντας λόγο για στοιχεία αγνώστου προελεύσεως.

Ωστόσο, ειδικά για το θλιβερό ζήτημα των θανάτων από Covid-19, ο κ. Κικίλιας διαψεύδεται από τους Financial Times, οι οποίοι, σε ανάλυσή τους των στοιχείων από το ECDC και άλλα επίσημα κέντρα παρακολούθησης της εξέλιξης της πανδημίας δείχνουν σε γράφημα ότι η Ελλάδα παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα πολύ κακές επιδόσεις.

Στον παρακάτων πίνακα, ο οποίος απεικονίζει τον εβδομαδιαίο μέσο όρο θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων από τη στιγμή που καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από Covid-19, η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση, ακολουθούμενη μόνο από τη Γερμανία, ενώ χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία ή η Φινλανδία παρουσιάζουν καθοδική τάση.

Τα στοιχεία φθάνουν μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:45