search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:51
MENU CLOSE

Σκυλακάκης για κοινωνικό μέρισμα: Επιδόματα δίναμε όταν είχαμε πλεόνασμα, τώρα έχουμε έλλειμμα

11.11.2020 09:30
Σκυλακάκης για κοινωνικό μέρισμα: Επιδόματα δίναμε όταν είχαμε πλεόνασμα, τώρα έχουμε έλλειμμα - Media

 

«Έκτακτα επιδόματα στα προηγούμενα χρόνια δίνονταν όταν είχαμε υπερπλεόνασμα».

Αυτό σημείωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, «κλείνοντας» μια και καλή κάθε κουβέντα για μοίρασμα κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν εξετάζεται να δοθεί έως το τέλος του έτους μια έκτακτη ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν πήραν αναδρομικά απάντησε ότι «η χώρα αυτή τη στιγμή είναι σε έλλειμμα και θα είναι σε βαρύ έλλειμμα και του χρόνου. Έκτακτα επιδόματα στα προηγούμενα χρόνια δίνονταν όταν είχαμε υπερπλεόνασμα και κάλυπτε ένα κομμάτι του υπερπλεονάσματος η οποία κυβέρνηση με το έκτακτο επίδομα. Τώρα έχουμε υπερ-έλλειμμα, δεν έχουμε υπερπλεόνασμα. Συνεπώς ό,τι χρήματα διαθέτουμε θα πάνε σε αυτούς που έχουν πληγεί από τον COVID. Αυτή είναι βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης».

Εν συνεχεία ερωτήθηκε εάν θα δοθεί κάποια ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους, σημείωε ότι «υπάρχει σε πλήρη εφαρμογή ένα σύστημα που βοηθά τους μακροχρόνια ανέργους ανεξαρτήτως εάν παίρνουν το επίδομα ανεργίας ή όχι. Δηλαδή το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το στεγαστικό επίδομα, η ενίσχυση στα τρόφιμα πολύ εκτεταμένη, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο, το οικογενειακό επίδομα. Αυτά αφορούν σε αυτούς που δεν έχουν κάποιο άλλο επίδομα για να μπορούν να κρατηθούν σε αυτή τη δύσκολη φάση. Ίσχυαν και στην προηγούμενη φάση. Απλώς τώρα υπάρχει πρόσθετη δυσκολία ότι κάποιοι άνεργοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά».

Τέλος, προσέθεσε ότι για αυτούς που είναι άνεργοι 2 και 3 χρόνια και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, «υπάρχει αυτό το εκτεταμένο σύστημα που τους καλύπτει. Είναι το πάγιο σύστημα. Ας πούμε του χρόνου υπολογίζουμε εξαιτίας αυτού του συστήματος θα δώσουμε περίπου 300 με 400 εκατ. πρόσθετα σε αυτού του είδους τα επιδόματα. Ακριβώς επειδή μπαίνουν άνθρωποι σε αυτή την κατηγορία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15