search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11
MENU CLOSE

«Δεν προτρέπω κανέναν να πάει να κοινωνήσει» – Παρέμβαση Αγγελόπουλου σε εκπομπή (Video)

15.11.2020 10:40
«Δεν προτρέπω κανέναν να πάει να κοινωνήσει» - Παρέμβαση Αγγελόπουλου σε εκπομπή (Video) - Media

 

Παρέμβαση στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» του OPEN για τα σχόλια που ακούστηκαν μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του στον Τάκη Χατζή, και συγκεκριμένα για τη δήλωσή του ότι θα κοινωνούσε εν μέσω πανδημίας, έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Μου έρχονται εικόνες του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας που είναι στην εντατική. Αυτή τη χρονική στιγμή που ζούμε αυτές τις εβδομάδες νομίζω ότι όταν περνάμε ένα μήνυμα που μπορεί να οδηγήσει κάποιον έξω από την καραντίνα σε ένα περιβάλλον που δεν είναι τόσο προστατευμένο είναι λίγο επικίνδυνο» είπε ο Παύλος Σταματόπουλος σχολιάζοντας τη συνέντευξη του «Ντάνου». 

«Για μένα το θέμα θρησκείας είναι κάτι πολύ προσωπικό. Ούτε πιστεύω ότι αυτός που θα πάει να κοινωνήσει -και δεν αναφέρομαι στον Γιώργο Αγγελόπουλο- είναι ο καλός πιστός. Η πίστη είναι κάτι που έχουμε μέσα μας» πρόσθεσε. 

Λίγη ώρα αργότερα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

«Είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα. Εάν δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή μου τοποθετούμαι και μιλάω για αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω πειθαρχήσει στα μέτρα και το πρώτο Lockdown το πέρασα μέσα στο σπίτι κάνοντας μόνο άθληση…. Αυτό που θέλω να πω δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος κολλάει με τη Θεία Κοινωνία ή όχι. Οι εκκλησίες τις τελευταίες ημέρες είναι κλειστές οπότε δε μπορεί κάποιος να πάει να κοινωνήσει. Πριν το lockdown μπορούσε κάποιος αν θέλει να πάει να κοινωνήσει με τις ανάλογες αποστάσεις. Αν επιτρεπόταν θα το έκανα γιατί είναι στη συνείδησή μου. Έχω δει πολλά περιστατικά και έχω και δικούς μου ανθρώπους σε συνθήκη κορονοϊού. Δεν παρότρυνα κανέναν να πάει να κοινωνήσει και να παρανομήσει εφόσον οι εκκλησίες είναι κλειστές. Είπες να μην προτρέπουμε τον κόσμο να πάει σε μέρη που έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνα», διευκρίνισε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Παύλος Σταματόπουλος θέλοντας να εξηγήσει πως δεν είχε την πρόθεση να κατηγορήσει τον Γιώργο Αγγελόπουλο για κάτι και ότι μάλλον εκείνος πήρε λάθος την τοποθέτησή του ωστόσο ο Γιώργος Αγγελόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Είμαι ένας άνθρωπος που πειθαρχώ στους νόμους και τα μέτρα.. Δε προτρέπω κανέναν να παραβεί κανέναν νόμο πράγμα που αφέθηκε να εννοηθεί από τα σχόλια που έγιναν. Είπε ότι καλό είναι επειδή είμαστε δημόσια πρόσωπα να μην παροτρύνουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε μέρη που αποδεδειγμένα υπάρχει κίνδυνος. Δεν προέτρεψα κανέναν για τίποτα, μίλησα για μια συνθήκη στην οποία θα επιτρέπεται να κοινωνήσουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:10