search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:06
MENU CLOSE

Δημόπουλος: Χαλάρωση των μέτρων όταν το Rt πέσει κάτω από το 1 – Αύξηση διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες (Video)

17.11.2020 07:23
Δημόπουλος: Χαλάρωση των μέτρων όταν το Rt πέσει κάτω από το 1 - Αύξηση διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες (Video) - Media

 

«Για να μπορούμε να μιλήσουμε για χαλάρωση των μέτρων, θα πρέπει ο δείκτης του Rt όχι να σταματήσει να αυξάνεται ή ακόμη και να επιπεδωθεί, αλλά να αρχίσει να μειώνεται και να πέσει κάτω από το 1», δήλωσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος, μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης.

Σχολιάζοντας τις τρέχουσες εξελίξεις του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανέφερε ότι θα σημειωθεί αύξηση των διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, o Θανάσης Δημόπουλος σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες αυξάνεται η ηλικία των ατόμων που μολύνονται, κάτι που ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείο Υγείας και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Η ηλικιακή ομάδα των 40 με 65 παρουσιάζει πλέον τη μεγαλύτερη επίπτωση και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19 έως 39», δηλώνοντας χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Επίσης, ο Θ. Δημόπουλος τόνισε πως «τα παιδιά κάτω των 10 ετών δεν είναι σημαντική πηγή διασποράς της νόσου. Δεν αποτελούν ομάδα κινδύνου».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο των κυλιόμενων lockdown, σημείωσε ότι «εάν υπάρξει θετική εξέλιξη ίσως να μην πάμε σε κυλιόμενα lockdown… Στόχος των μέτρων η μείωση της μετάδοσης».

Τέλος, ο Θ. Δημόπουλος χαρακτήρισε ως «ενθαρρυντικά» τα νέα για τα εμβόλια του κορονοϊού από Pfizer και Moderna, σημειώνοντας πως αναμένεται και τρίτο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:06