search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:52
MENU CLOSE

Αιθιοπία: Με άρματα μάχης ο στρατός ετοιμάζεται για σφαγή στην πρωτεύουσα της Τιγκρέ

22.11.2020 09:13
Αιθιοπία: Με άρματα μάχης ο στρατός ετοιμάζεται για σφαγή στην πρωτεύουσα της Τιγκρέ - Media

 

Ο στρατός της Αιθιοπίας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει άρματα μάχης για να περικυκλώσει την Μέκελε, την πρωτεύουσα της βόρειας περιοχής Τιγκρέ, και προειδοποιεί τους αμάχους ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει πυροβολικό στην πόλη, μετέδωσαν σήμερα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

“Οι επόμενες φάσεις αποτελούν το καθοριστικό κομμάτι της επιχείρησης, το οποίο συνίσταται στο να περικυκλώσουμε την Μέκελε χρησιμοποιώντας άρματα μάχης, να τελειώσουμε τη μάχη σε ορεινές περιοχές και να προχωρήσουμε στις πεδινές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού συνταγματάρχης Ντεζένε Τσεγάγιε στο κρατικό δίκτυο Ethiopia Broadcasting Corporation.

Ο στρατός της Αιθιοπίας πολεμάει τους αντάρτες της περιοχής Τιγκρέ που πολεμούν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Αιθιοπίας παραμένουν στις θέσεις τους στο νότιο μέτωπο και αναπτύσσουν στρατιώτες γύρω από την πόλη Αντιγκράτ στον βορρά, δήλωσε ο επικεφαλής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκρέ Ντεμπρετσιόν Γκεμπρεμάικλ, μέσω γραπτού μηνύματος.

Οι δυνάμεις του Τιγκρέ έχουν φτιάξει χαρακώματα, καταστρέψει γέφυρες και τοποθετήσει εκρηκτικά σε δρόμους στον νότο, αλλά τα ομοσπονδιακά στρατεύματα προελαύνουν, δήλωσε παράλληλα ο Ρέντουαν Χουσέιν, εκπρόσωπος κυβερνητικής ομάδας δράσης για το Τιγκρέ.

Ο Ρέντουαν πρόσθεσε ότι ορισμένοι πολεμιστές του Τιγκρέ ή μέλη πολιτοφυλακής δραπέτευσαν μετά την κατάληψη χθες Σάββατο της Αντιγκράτ από τους στρατιώτες.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει τις δηλώσεις όσον αφορά την εξέλιξη των μαχών από τα δύο στρατόπεδα. Οι πληροφορίες για τις μάχες είναι αποσπασματικές και είναι δύσκολο να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί και των δύο πλευρών επειδή το διαδίκτυο και το δίκτυο τηλεπικοινωνιών έχουν κλείσει από τότε που άρχισε ο πόλεμος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:51