search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Κουνουπίδι γιαουρτλού κεμπάπ, το χορτοφαγικό

27.11.2020 11:18
cy5a9662.jpg

 

Υλικά

650γραμμάρια κουνουπίδι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι

1,5 φλιτζάνι γιαούρτι

1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ζεστό νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) πάστα ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Λίγο καυτερή πιπεριά σκόνη τσίλι (προαιρετικά)

Λίγο φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεχωρίστε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και πλύντε τα με άφθονο νερό. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει καλά, ρίξτε το σκόρδο, λίγο αλάτι και τα κομματάκια κουνουπίδι. Σοτάρετε τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Καπακώστε το τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.

Εντωμεταξύ, προετοιμάστε τη σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας και τα 4 υλικά δηλαδή το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μπολ. Βάλτε και λίγο ζεστό νεράκι από το βραστήρα για να αραιώσετε τη σύσταση της σάλτσας, να γίνει πιο ρευστή και να ζεσταθεί. Ετοιμάστε και τη σάλτσα ντομάτας , λιώνοντας σε ένα τηγανάκι το βούτυρο. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, τη σάλτσα τσίλι και τηγανίστε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει η πάστα.

Απλώστε σε μεσαία πιατέλα το ψημένο κουνουπίδι. Περιχύστε όλη την επιφάνεια με τη σάλτσα γιαουρτιού, απλώνοντάς την να πάει παντού, ρίξτε και τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίστε με λίγο θυμάρι και σερβίρετε!!!

 

Συμβουλή

Αυτή είναι η χορτοφαγική εκδοχή. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή με μια παραλλαγή της που θυμίζει έντονα κεμπάπ, αντικαθιστώντας τη σάλτσα ντομάτας με σάλτσα μπολονέζ και να λατρέψετε αυτό το τόσο ωφέλιμο λαχανικό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:59