search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:08
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΝΔ άρχισε το «blame game» – Αν ο Μητσοτάκης δεν βρίσκει την τρίτη επιστολή, να του τη στείλουμε με μέιλ

30.11.2020 13:28
ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΝΔ άρχισε το «blame game» - Αν ο Μητσοτάκης δεν βρίσκει την τρίτη επιστολή, να του τη στείλουμε με μέιλ - Media

 

Στη διαπίστωση ότι στη ΝΔ άρχισε ήδη το «παιχνίδι» της μετακύλισης των ευθυνών για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα προχώρησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, καλώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να θυμηθεί το ανέκδοτο με τις τρεις επιστολές που του είχε διηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Α. Νικολαΐδης δήλωσε ότι «στη ΝΔ έχει πια ξεκινήσει η μετακύλιση ευθυνών. Την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης “ανοίγει τη δεύτερη επιστολή”, ρίχνοντας τις ευθύνες σε πρόσωπα της κυβέρνησης ώστε να μην τις χρεωθεί ο ίδιος, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαχωρίζουν την θέση τους από την τραγική διαχείριση της πανδημίας.

Σε σημερινή παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ακούστηκε πρώτη φορά από χείλη στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, ότι ένας από τους λόγους που η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται επιδημιολογικά εκτός ελέγχου, είναι το γεγονός ότι άνοιξαν τα σύνορα για εργάτες γης χωρίς να γίνουν επαρκή τεστ.

Το λάθος της καλοκαιρινής εισόδου σε τουρίστες δίχως τεστ, δεν έγινε μάθημα και δυστυχώς επαναλήφθηκε και την αγροτική περίοδο, με τα γνωστά πλέον θλιβερά αποτελέσματα. Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να αρχίσει να σκέφτεται να ανοίξει και την τρίτη επιστολή που βρήκε στο γραφείο του. Αν δεν τη βρίσκει, μπορούμε να του τη στείλουμε εμείς μέσω email, τώρα που βρήκε το ρούτερ».

Τζιτζικώστας: Τις πταίει…

Σημειώνεται ότι ο Α. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε μεταξύ άλλων ότι «οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων είναι άκαιρη και άκυρη. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα το μόνο, για το οποίο πρέπει να συζητάμε είναι για το πώς θα προστατευτούμε. Αν χαλαρώσουμε τώρα και αν ανοίξουμε τώρα ξαφνικά, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στα στοιχεία που είχαμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο».

Σχετικά, δε, με τους λόγους για τους οποίους η Θεσσαλονίκη βρέθηκε σε δεινή θέση, τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου τήρησε τα μέτρα. «Το θέμα ήταν σε αυτούς του λίγους, οι οποίοι συνέχιζαν παρ’ όλες τις εκκλήσεις να μην τηρούν τα μέτρα και οι λίγοι είναι αρκετοί για να γίνει η διασπορά». Σύμφωνα με τον ίδιο ο πρώτος λόγος που συνετέλεσε στην αύξηση των κρουσμάτων ήταν το άνοιγμα των πανεπιστημίων, καθώς περίπου 40.000 φοιτητές βρίσκονταν στην πόλη στις αρχές Οκτωβρίου. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι λόγω των αγροτικών εργασιών έφτασαν στην περιοχή εργάτες γης, οι οποίοι ήρθαν ανεξέλεγκτα στη χώρα χωρίς να τους γίνουν επαρκή τεστ και ο τρίτος είχε να κάνει με την επιδείνωση του καιρού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50