search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:50
MENU CLOSE

Γιούτα: Ιδού πώς εξαφανίστηκε ο μυστηριώδης μονόλιθος

02.12.2020 06:53
Καναδάς: Ο μυστηριώδης μονόλιθος της Γιούτα εμφανίστηκε ξανά (Photos/Video) - Media

 

Tελικά δεν ήταν και τόσο… μυστήριο τουλάχιστον η “εξαφάνιση” του μονόλιθου που κάποιοι “φύτευσαν” σε ερημική περιοχή της Γιούτα στις ΗΠΑ.

Ο ψηλός, 3,6 μέτρων, μεταλλικός μονόλιθος βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου σε μια έρημο στην εν λόγω πολιτεία των ΗΠΑ εξάπττοντας τη φαντασία πολλών. Με το άκουσμα της είδησης περί μιας σφηνωμένης στο έδαφος κατασκευής μέσα σε σπηλιά κόκκινων βράχων, πολλοί αποφασισμένοι πεζοπόροι θέλησαν να τη δουν από κοντά.

Πριν από λίγες ημέρες τέσσερις άνδρες αποφάσισαν να σπρώξουν το μεταλλικό αντικείμενο στο έδαφος ώστε να σπάσει και στη συνέχεια να το μετακινήσουν με τη βοήθεια καροτσιού.

Ο 34χρονος φωτογράφος, Ρος Μπέρναρντς, ήταν αυτόπτης μάρτυρας, και άκουσε, μάλιστα, τον έναν να λέει «μην αφήσετε ίχνος του μονόλιθου». Καθώς φοβήθηκε μήπως οι 4 άντρες οπλοφορούσαν, δεν τράβηξε φωτογραφίες από την επιχείρησή τους.

Φίλος του φωτογράφου από το Ντένβερ, ο 38χρονος Τζέιμς Νιούλαντς, τράβηξε φωτογραφίες από τη μετακίνηση του μεταλλικού αντικειμένου.

Θυμάται πόσο αποφασισμένοι φαίνονταν να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Το τριγωνικό, πρισματικό μεταλλικό αντικείμενο, που καταχρηστικά αποκαλέστηκε «μονόλιθος», εντοπίστηκε τυχαία στα μέσα Νοεμβρίου, σε μια έρημο στη νότια Γιούτα, από υπαλλήλους που έκαναν από αέρος καταμέτρηση των προβάτων της περιοχής. Αφού προσγειώθηκαν, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Γιούτας εξέτασαν τον «μεταλλικό μονόλιθο» αλλά δεν κατάφεραν να βρουν «καμία σαφή ένδειξη για το ποιος μπορεί να τον τοποθέτησε εκεί» και γιατί.

Η ιστορία έγινε viral στο διαδίκτυο και πολλοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν τις ομοιότητες του αντικειμένου με τους παράξενους, εξωγήινους μονόλιθους στην ταινία «2001, Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Μολονότι οι αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πού ακριβώς βρισκόταν ο «μονόλιθος», ώστε να μην συρρεύσουν πλήθη, πολύ γρήγορα κάποιοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν, αναλύοντας τις φωτογραφίες και βασιζόμενοι στα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

UPDATE: The Utah monolith has disappeared…https://t.co/355q9hI6eF@KSL5TV #KSLTV #Utah

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49