search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:12
MENU CLOSE

Boeing: Συμφωνία-μαμούθ 9,4 δισ. δολ. για τα 737 Max από Ryanair δύο χρόνια μετά την καθήλωση τους

03.12.2020 18:03
Boeing: Συμφωνία-μαμούθ 9,4 δισ. δολ. για τα 737 Max από Ryanair δύο χρόνια μετά την καθήλωση τους  - Media

 

Η Boeing Co. εξασφάλισε μια παραγγελία ορόσημο για το αεροσκάφος 737 Max από την Ryanair Holdings Plc, ενισχύοντας τις προσπάθειες του αμερικανικού κολοσσού να επαναφέρει το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετά από 20 μήνες αναγκαστικής καθήλωσης στο έδαφος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ryanair που εδρεύει στο Δουβλίνο θα προσθέσει σε μια υπάρχουσα αγορά 75 ακόμη αεροσκάφη, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωση την Πέμπτη. Η παραγγελία έχει αξία 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι σημαντικές εκπτώσεις που είναι συνηθίζονται για αγορές αεροπλάνων.

Η συμφωνία δίνει στην Boeing την ευκαιρία να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την παγκόσμια εμπιστοσύνη στο αεροσκάφος. Ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως «προσγείωσαν» το αεροσκάφος τον Μάρτιο του 2019 μετά από δύο συντριβές σε λιγότερο από πέντε μήνες που σκότωσαν 346 άτομα. Δόθηκε το πράσινο φως να πετάξει ξανά από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, ενώ οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν προκαταρκτική έγκριση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:12