search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:52
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-λύματα: Μειώνεται το ιικό φορτίο, αυξάνουν τα αντικαταθλιπτικά και τα ναρκωτικά

08.12.2020 15:40
Κορωνοϊός-λύματα: Μειώνεται το ιικό φορτίο, αυξάνουν τα αντικαταθλιπτικά και τα ναρκωτικά  - Media
 
Τάση σταθεροποίησης προς τα κάτω του ιικού φορτίου της πανδημίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες δείχνουν οι αναλύσεις των λυμάτων της Αττικής.
 
«Δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι ότι έχει σταματήσει η διασπορά διότι παρατηρούμε και ανιχνεύουμε συνεχώς ιικό φορτίο, ωστόσο είναι σαφώς μικρότερο το ιικό φορτίο από την κορυφή του δεύτερου κύματος που ήταν μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου», τονίζει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, επικεφαλής της ομάδας του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που «τρέχει» την σχετική έρευνα.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του δεύτερου κύματος η πρόβλεψη που γινόταν μέσα από το μοντέλο υπολογισμού απ’ αυτή τη μεθοδολογία εκτιμούσε ότι οι φορείς (ασυμπτωματικοί και συμπτωματικοί) ανέρχονταν στους 60.000 φορείς, ενώ αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ 10.000 – 20.000.
 
Μεταξύ άλλων, το εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας αναλύει πολλά φάρμακα, ναρκωτικά και ψυχοδραστικές ουσίες κάθε χρόνο από το 2010 και μετά. Φέτος τα αποτελέσματα είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον διότι συγκρινόμενα με το 2019 διαπιστώθηκε ότι την περίοδο της καραντίνας δηλαδή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, υπήρξε σημαντική αύξηση των αντικαταθλιπτικών και των αγχολυτικών σε σχέση με το 2019, όπως και η μεγαλύτερη χρήση κοκαΐνης που έχει καταγραφεί από το 2010 έως σήμερα για το λεκανοπέδιο της Αττικής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10