search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:22
MENU CLOSE

«Αντάρτικο» Μητροπολιτών για τις κλειστές εκκλησίες – «Φόρμουλα» αναζητούν κυβέρνηση και Ιεραρχία

14.12.2020 09:11
Κορωνοϊός: Με κάρτες εισόδου οι πιστοί στις εκκλησίες - Πρωτόγνωρες εικόνες (Video) - Media

 

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα των Εκκλησιών μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα και με περιορισμένο αριθμό πιστών στους ναούς.

Ήδη έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα σε ιερείς που δεν υπάκουσαν και άνοιξαν τις εκκλησίες, όπως σε εκκλησία στο Κορωπί, όπου ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος απειλεί ότι θα πληρωθούν τα πρόστιμα από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τους πιστούς και προορίζονται για τους φτωχούς.

Μάλιστα, μετά τις αντιδράσεις κληρικών και πιστών, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και δεν αποκλείεται σήμερα Δευτέρα να έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την κυβέρνηση να εμαφνιζεται «ανοιχτή» σε διορθωτικές κινήσεις για τη λειτουργία των ναών την περίοδο των εορτών.

Παρόλα αυτά αρκετοί μητροπολίτες συνεχίζουν τις εμπρηστικές δηλώσεις θέλοντας να πιέσουν περαιτέρω κυβέρνηση και Αρχιεπίσκοπο.

 «Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

«Είναι δυνατόν να μην αγιασθούν τα νερά;», αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο οποίος μάλιστα νόσησε από κορωνοϊό.

«Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές», δήλωσε ο Mητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

«Ελπίζουμε να ανατραπεί η απόφαση ώστε να μην το εκλάβουμε ως τιμωρία», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

«Ο άνθρωπος έχει και πνευματικές ανάγκες, οι οποίες δεν πρέπει να παραθεωρούνται», είπε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

Άκομα πιο φανατικός εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ.

«Εμείς είπαμε ότι θα λειτουργήσουμε του Ιερούς Ναούς για τις γιορτές κι ας έλθουν να μας πιάσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια δεν υπάρχουν και οι πιο ψύχραιμες απόψεις, με τον Αρχιεπίσκοπο να προσπαθεί να βρει μαι λύση.

Την ανάγκη να τηρούμε τις οδηγίες και τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί για τον περιορισμό της πανδημίας τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ενώ παράλληλα τάχθηκε και υπέρ του εμβολίου.

«Δεν δίνω συνωμοσιολογικές ερμηνείες στα εμβόλια», ξεκαθάρισε.

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, Χριστούγεννα και τα Φώτα θα επιτραπεί η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας θα επιτρέπονται έως εικοσιπέντε (25) ατόμων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20