search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:55
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε ιερέα που τελούσε Θεία Λειτουργία παρουσία πιστών

20.12.2020 17:12
Ιερά Σύνοδος κατά ΜΜΕ: Τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα - Οι παρεκκλίσεις εκτός ναών μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα  - Media

 

Πρόστιμα σε πιστούς και ιερέα για μη τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού μοίρασε η αστυνομία. 

Ιερέας και πιστοί «συνελήφθησαν» στα πράσα μετά από καταγγελία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η κεντρική είσοδος του Ναού ήταν κλειστή. Ωστόσο, η λειτουργία τελούνταν σε παρεκκλήσι του Ναού, το οποίο είχε ανοιχτές πόρτες. Εντός αυτού κάποιοι πιστοί μεταλάμβαναν ενώ άλλοι προσεύχονταν. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν τηρούνταν οι αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων ούτε η αναλογία ενός πιστού ανά 15 τ.μ.

Οκτώ πιστοί δέχτηκαν πρόστιμο για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας. Σε βάρος του ιερέα του Ναού επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ για τη μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας των χώρων λατρείας. Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του υπεύθυνου θρησκευτικού λειτουργού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:55