search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Η Ρωσία αντεπιτίθεται: Μεγάλη προμήθεια των stealth μαχητικών Su-57 και αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας

23.12.2020 14:58
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media
 
Καθώς το πολυαναμενόμενο stealth μαχητικό 5ης γενιάς της Ρωσίας, το Su-57, έχει μπει πλέον σε σειριακή παραγωγή, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σεργκέι Σοϊγκού, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων του για τα εξοπλιστικά προγράμματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρθηκε εκτενώς και στο πρόγραμμα ανάπτυξης του αεροσκάφους.
 

Ανανέωση της Πολεμικής Αεροπορίας

O Σεργκέι Σοϊγκού μίλησε αναλυτικά για την προμήθεια του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς στις τάξεις της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αποκάλυψε και το ευρύτερο πρόγραμμα παραγωγής του για την επόμενη τετραετία 2021-2024, λέγοντας ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αναμένεται να παραλάβουν 94 αεροσκάφη και ελικόπτερα μέχρι το 2025, εκ των οποίων 22 θα είναι τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, για τα οποία πραγματικά «ανυπομονούν» στη Μόσχα να δουν σε επιχειρησιακή λειτουργία.
 

Νέος κινητήρας από το 2022

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε ότι 22 περίπου stealth μαχητικά αεροσκάφη Su-57 θα ενταχθούν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2024, ενώ ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 76 αεροσκάφη συνολικά μέχρι το 2028. Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ, ενημέρωσε ότι τα πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη που θα διαθέτουν κινητήρα δεύτερης γενιάς, θα κατασκευαστούν το 2022, μια δήλωση που σίγουρα ικανοποιεί το Υπουργείο Άμυνας, καθώς οι κινητήρες που θα χρησιμοποιηθούν στα πρώτα Su-57 θα είναι παλαιότερης γενιάς, ίδιοι με αυτούς των Su-35.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50