search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Βόρεια Μακεδονία: Οι αρχές συνέλαβαν ομάδα τζιχαντιστών – Σχεδίαζαν χτυπήματα στα Σκόπια (Video)

29.12.2020 14:29
Βόρεια Μακεδονία: Οι αρχές συνέλαβαν ομάδα τζιχαντιστών - Σχεδίαζαν χτυπήματα στα Σκόπια (Video) - Media
 
Ομάδα τζιχαντιστών με διασυνδέσεις με το ISIS, η οποία φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στα Σκόπια, εξάρθρωσε η αστυνομία της Βόρεις Μακεδονίας. Από τα στοιχεία που έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, η ομάδα αποτελούταν από οκτώ άτομα ηλικίας ηλικίας 21 έως 32 ετών, εκ των οποίων τρεις συνελήφθησαν στα Σκόπια και πέντε στο Κουμάνοβο.
 
Η αστυνομία θεωρεί τους συλληφθέντες ύποπτους για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ ο ένας είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για συμμετοχή στο ISIS στη Συρία.
 
Οι συλλήψεις έγιναν με την υποψία «δημιουργίας τρομοκρατικής οργάνωσης βασισμένης στην ιδεολογία του ISIS με σκοπό τη διάπραξη δολοφονιών και την καταστροφή δημόσιων κτιρίων με την πρόθεση δημιουργίας αισθήματος ανασφάλειας και φόβου μεταξύ των πολιτών».

Τους πρόδωσαν οι δοκιμές

Τα μέλη της οργάνωσης φέρονται να είχαν κάνει πολλές προετοιμασίες, να είχαν οικονομικά μέσα, όπλα, πυρομαχικά, στρατιωτικό εξοπλισμό και να είχαν φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ είχαν κάνει και δοκιμαστικά ενεργοποίησής τους, οι οποίες, όμως, τελικά τους πρόδωσαν.
 
Επικοινωνούσαν με την εφαρμογή WhatsApp σχετικά με τη μεταφορά των όπλων, την κατασκευή γιλέκων με εκρηκτικά, ενώ συζητούσαν για τα οικονομικά και τα όπλα, που ήταν κρυμμένα σε δρόμου του χωριού Κουμάνοβο, που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας. Οι τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν οι ίδιοι που είχαν συλληφθεί το Σεπτέμβριο όταν είχαν εντοπιστεί με πυρομαχικά και εκρηκτικά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:45