28/02/2021 20:25:14

Επικοινωνία Τσίπρα με προέδρους Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου: Να αποσυρθεί και η τροπολογία και η Κεραμέως

Επικοινωνία Τσίπρα με προέδρους Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου: Να αποσυρθεί και η τροπολογία και η Κεραμέως - Media
 
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η πολιτική θύελλα που προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε «στο και πέντε» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία εξισώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ με αυτά αποφοίτων κολεγίων τριετούς φοίτησης.
 
Ήδη, τα τρία επιστημονικά επιμελητήρια της χώρας (TEE, OEE και ΓεωΤΕΕ, στα οποία, σημειωτέον, οι πρόεδροι προέρχονται από το χώρο της ΝΔ) έχουν εκφράσει με σφοδρότητα την αντίδρασή τους στην τροπολογία Κεραμέως, ενώ και η αντιπολίτευση ζητά την απόσυρσή της.
 

Τσίπρας: Αντισυνταγματική η τροπολογία

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό και τον Πρόεδρο του ΟΕΕ, Κωνσταντίνο Κόλλια, στους οποίους και χαρακτήρισε ως «εύλογες» και «δίκαιες» τις σφοδρές αντιδράσεις των επιστημόνων για την αντισυνταγματική νυχτερινή τροπολογία  Κεραμέως.
 
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τροπολογία-δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μηχανικών και οικονομολόγων που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και σε βάρος της δημόσιας Παιδείας και υπογράμμισε την ανάγκη οι μηχανικοί και οικονομολόγοι βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη και δημόσια θέση για την «επαίσχυντη» τροπολογία.
 
Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και η απομάκρυνση της κ. Κεραμέως από το υπουργείο Παιδείας αποτελεί μονόδρομο για τον κ. Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.