search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:24
MENU CLOSE

Ταραντίλης: Έχουμε δρόμο ακόμα για εστίαση και Γυμνάσια – Λύκεια

18.01.2021 12:21
5224969.jpg

Υπομονή συστήνει η κυβέρνηση όσον αφορά στο άνοιγμα της εστίασης, αλλά και στην επιστροφή των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου στα θρανία, καθώς θα πρέπει πρώτα να φανούν τυχόν επιπτώσεις από το λιανεμπόριο και την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων.

«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την εστίαση και την άρση του απαγορευτικού κυκλοφορίας τις νύχτες, πρώτα πρέπει να δούμε πως θα επηρεάσει το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των δημοτικών την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού», επισήμανε σε σχετικά ερωτήματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ερωτηθείς δε πότε θα επαναλειτουργήσει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψουν πρώτα στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών, ο κ. Ταραντίλης δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα ούτε απέκλεισε κάποιο σενάριο, αλλά υπενθύμισε ότι ανάλογα με τα δεδομένα, η επιτροπή θα εισηγείται και η κυβέρνηση θα αποφασίζει βδομάδα με βδομάδα.

Σημείωσε πάντως ότι θα χρειαστεί μία περίοδος ώστε να αποτυπωθεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των δημοτικών σχολείων.

Ξεκαθάρισε εξάλλου στην εισαγωγική του τοποθέτηση ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, εάν εμφανιστεί κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας από το click in shop, που ξεκίνησε σήμερα.

Φαίνεται συνεπώς ότι ειδικοί και κυβέρνηση πιθανόν να αναμένουν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου για να δουν πως θα εξελιχθεί η πανδημία, καθώς και ότι στον σχεδιασμό θα προηγηθεί η δευτεροβάθμια εκπαίδευση απο την εστίαση.

Η κυβέρνηση δηλώνει ευχαριστημένη με τους ρυθμούς εμβολιασμού μέχρι στιγμής και από τον προγραμματισμό των επόμενων εμβολιασμών, καθώς έχουν ήδη κλειστεί 140.000 ραντεβού για τις ηλικίες 85 και άνω.

Ο στόχος όμως για τον εμβολιασμό δύο εκατομμυρίων πολιτών μέχρι το Μάρτιο και ποσοστού επαρκούς για ανοσία μέχρι το καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί όπως είπε ο κ. Ταραντίλης από την παραγωγή και διανομή των εταιρειών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:23