search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:50
MENU CLOSE

Λος Αντζελες: Απελευθερώνουν το όριο των αποτεφρώσεων για να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό των νεκρών

19.01.2021 09:30
Λος Αντζελες: Απελευθερώνουν το όριο των αποτεφρώσεων για να διαχειριστούν τον τεράστιο αριθμό των νεκρών  - Media

 

Με νομοθετική ρύθμιση στην περιοχή του Λος Αντζελες μπορούν να γίνονται περισσότερες αποτεφρώσεις απ΄όσες επιτρεπόταν έως τώρα.

Οι υπεύθυνοι για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ποιότητα του αέρα έδωσαν το «πράσινο φως», αφού εξαιτίας της πανδημίας ο αριθμός των νεκρών είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν πριν την έλευση του Covid.

Ήδη περισσότεροι από 2.700 νεκροί ήταν «αποθηκευμένοι» σε θαλάμους τοπικών νοσοκομείων την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Ήταν η «στιγμή-μηδέν» που η επιτροπή διαχείρισης της ποιότητας του αέρα εξέδωσε εκτελεστική εντολή αναστολής ορίων στις αποτεφρώσεις νεκρών.

Ετσι, τα 28 κρεματόρια στο Λος Άντζελες έχουν πλέον την ικανότητα να εκτελούν περισσότερες αποτεφρώσεις, ενώ δεν υπάρχει πλέον και μηνιαίο όριο για τις αποτεφρώσεις λόγω περιβαλλοντικών κανονισμών.

Σημειώνεται ότι οι περιβαλλοντολόγοι έχουν ζητήσει εδώ και χρόνια εδώ και χρόνια όρια στις καύσεις, οι οποίες, μελέτες έχουν δείξει, ότι απελευθερώνουν τοξικές εκπομπές υδραργύρου.

Οπως αναφέρει ο guardian, οι επιστήμονες είπαν ότι οι «επιπτώσεις στην τοξικότητα του αέρα» που προκύπτουν από την εκτελεστική εντολή αναμένεται να είναι «σχετικά μικρές».

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Λος Άντζελες , το οποίο επιβεβαίωσε ότι η καθυστέρηση θα ήταν από μόνη της μια πιθανή απειλή για τη δημόσια υγεία.

Λεπτομέρεια που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης της κρίσης του κορωνοϊού στο Λος Άντζελες: Μόνο την Κυριακή στην περιοχή καταγράφηκαν 13.848 συνολικοί θανάτοι λόγω του Covid-19. Οι περισσότεροι από τους μισούς νόσησαν και πέθαναν σε λιγότερο από δύο μήνες – από την Ημέρα των Ευχαριστιών δηλαδή.

Τη Δευτέρα, η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που κατέγραψε περισσότερα από 3 εκατομμύρια κρούσματα ιού, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Τα νοσοκομεία στην περιοχή αγωνίζονται να φροντίσουν τους πιο άρρωστους από τις περισσότερες από τα 13.000 νέα κρούσματα που διαγιγνώσκονται κάθε μέρα.

Υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν δώσει οδηγίες στα ασθενοφόρα να μην μεταφέρουν ασθενείς που έχουν λίγες πιθανότητες επιβίωσης. Ορισμένα νοσοκομεία αγωνίζονται να διατηρήσουν την παροχή οξυγόνου .

Η εθνική φρουρά της Καλιφόρνιας κλήθηκε να βοηθήσει νοσοκομεία και νεκροτομεία αποθηκεύοντας πτώματα σε ψυκτικά φορτηγά, ανέφερε η LA Times .

Εν τω μεταξύ, η ελπίδα ανακούφισης από τα διάφορα εμβόλια κορωνοϊού παραμένει μακριά. Μέχρι στιγμής, η Καλιφόρνια έχει χορηγήσει τις πρώτες δόσεις του εμβολιασμού στο μόλις 2,2% του πληθυσμού της, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24