07/03/2021 01:36:07

ΕΣΗΕΑ κατά τηλεκριτικού: Να απέχει από προσβολές κατά δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΑ κατά τηλεκριτικού: Να απέχει από προσβολές κατά δημοσιογράφων - Media

 

Τα «βέλη» του σε δημοσιογράφους έστρεψε ο τηλεκριτικός Τάσος Κάκος, κάνοντας λόγο για «δημοσιογράφους που έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο».

Επιπλέον, είπε ότι «δεν έχουν οι δημοσιογράφοι δικαίωμα να κάνουν κριτική».

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) αποδοκίμασε τις δηλώσεις του πρώην διατητή και νυν τηλεκριτικού, καλώντας τον να τις ανακαλέσει και «να απέχει στο εξής από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων».

ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκτοι και υποβολιμαίοι οι χαρακτηρισμοί

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του πρώην διαιτητή και νυν τηλεκριτικού κ. Τάσου Κάκου, που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί τους αθλητικούς συντάκτες.

Ο κ. Κάκος κατά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική αθλητική εκπομπή έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, και για «δημοσιογράφους που έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο» και «ότι δεν έχουν οι δημοσιογράφοι δικαίωμα να κάνουν κριτική»!

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στον πυρήνα του δημοσιογραφικού λειτουργήματος βρίσκεται και η άσκηση κριτικής πάνω σε θέματα επικαιρότητας, σε πρόσωπα και πράξεις, προκειμένου να ενημερώνεται το κοινό. Συνεπώς, τέτοιες συστάσεις περί αποχής από την κριτική, καθώς και οι τυχόν χαρακτηρισμοί συναδέλφων δεν είναι μόνο άκαιροι και ατυχείς, αλλά είναι κυρίως απαράδεκτοι και υποβολιμαίοι.

Το Δ.Σ. καλεί τον κ. Κάκο να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές και να απέχει στο εξής από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.