26/02/2021 02:40:24

Κορωνοϊός: Το Μαξίμου «βάζει πάγο» σε σχέδια για μετακινήσεις εκτός νομού

Κορωνοϊός: Το Μαξίμου «βάζει πάγο» σε σχέδια για μετακινήσεις εκτός νομού - Media

 

Μήνυμα προς διάφορους υπουργούς φαίνεται ότι αποφάσισε να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με περαιτέρω χαλάρωση του lockdown και ιδίως για τη διευκόλυνση του χειμερινού τουρισμού.

Έτσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», «δεν υπάρχει ακόμα καμία σκέψη για περαιτέρω άρση των περιορισμών πριν δούμε το πώς θα εξελιχθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημειώνοντας ότι οιαδήποτε συζήτηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς να περάσουν έστω κάποιες μέρες που θα δείξουν πώς λειτουργεί το λιανεμπόριο και κατά πόσον συμμορφώνονται πολίτες και επιχειρηματίες στα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρηθούν.

Ποιος ο «βασικός παραλήπτης»

Στην ουσία, ο βασικός παραλήπτης του μηνύματος φαίνεται πως είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι «έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση», αν και είχε ξεκαθαρίσει ότι «απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά».

Όπως σημείωσε και το topontiki.gr, οι δηλώσεις Γεωργιάδη έρχονται σε πλήρη διαφοροποίηση με την γενικότερη γραμμή της κυβέρνησης για προσεκτικές κινήσεις και παρατήρηση των επιδημιολογικών δεδομένων πριν από κάθε κίνηση. Ή όπως είπε και ο ΥΠΕΣ, Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ, «ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις... Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown, με τεράστιες επιπτώσεις, και του "καντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας", εμείς προσπαθούμε κάθε φορά να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.