search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:37
MENU CLOSE

«Αγνώμονες οι ευεργετηθέντες Κοντοζαμάνης – Βούλτεψη»

21.01.2021 08:35
kontozamanisvoultepsi.jpg

 

Στην Σοφία Βούλτεψη και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη αναφέρεται με άρθρο του στην «Καθημερινή», ο Παντελής Μπουκάλας και μεταξύ άλλων ο γνωστός αρθρογράφος σημειώνει ότι οι δυο παρά την πολιτική τους αναβάθμιση στον ανασχηματισμό είναι αγνώμονες. 

«Θα πρέπει να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός από την κριτική που του άσκησαν δύο στελέχη του. Και μάλιστα, από εκείνα που τα ευεργέτησε προ ημερών, με τον ανασχηματισμό, και θα έπρεπε να του οφείλουν αιώνια ευγνωμοσύνη. Τον μεν κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη τον αναβάθμισε από υφυπουργό Υγείας σε αναπληρωτή υπουργό. Τη δε κ. Σοφία Βούλτεψη την όρισε υφυπουργό Μετανάστευσης. «Μα τέτοια αγνωμοσύνη;» θα αναρωτιέται με το δίκιο του ο κ. Μητσοτάκης. «Να κινήσουν την πτέρναν κατά του ευεργέτου πριν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής μου στον διορισμό τους; Και να με ψέξουν;», γράφει ο Παντελής Μπουκάλας.

«Τι είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, απροσδόκητα σαφής; Πως είναι «ανεδαφική» η πρόταση να εξασφαλίσει η Ε.Ε. από τις φαρμακευτικές εταιρείες τις πατέντες των εμβολίων, ώστε να απελευθερωθεί η δημόσια υγεία από την κερδοσκοπική λογική και τον εμβολιαστικό εθνικισμό. Και τι πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη; Κάτι στο γνωστό λόγιο στυλ της: «Τι να την κάνει την πατέντα η Ε.Ε.; Κορνίζα;», προσθέτει ο αρθρογράφος της εφημερίδας. 

«Μα αν θα ’πρεπε να έχουν κορνιζάρει κάτι οι κυβερνητικοί, για να το βλέπουν συνεχώς και να μην το λησμονούν, είναι οι διακηρύξεις του ίδιου του προϊσταμένου τους. Ωστε να μην εκτίθενται διαψεύδοντάς τον, και μάλιστα με τον απρεπή τρόπο της χλεύης. Διότι επί Διαδικτύου, και πριν βρεθεί μέθοδος κατάργησης της ψηφιακής αθανασίας, δεν μένουν μόνο τα γραπτά. Μένουν και τα προφορικά. Οσα λέγονται μπροστά σε μικρόφωνο ή και σε κάμερα, για να παραδοθούν στη μικρή μας αιωνιότητα μαγνητοφωνημένα ή και βιντεοσκοπημένα. Δεν έχει περάσει λοιπόν ούτε χρόνος από τις 6.4.2020, όταν μάθαμε το εξής: «Πρόταση Μητσοτάκη – Μόσιαλου μέσω Frankfurter Allgemeine Zeitung: Κοινή ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας για εμβόλια και τεστ. Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής συζήτησης για τη διαχείριση της κρίσης ο πρωθυπουργός υποστηρίζει την πρόταση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου να προβεί η Ε.Ε. στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με τον τρόπο αυτό την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορωνoϊού», συμπληρώνει ο Παντελής Μπουκάλας ξεδιπλώνοντας όλο το θέμα με τις πατέντες και τα εμβόλια αλλά και την αντίθετη άποψη που εκφέρουν τα δύο στελέχη της κυβέρνησης, αδειάζοντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:36