search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Λιανεμπόριο: O νέος τρόπος της ΕΛΑΣ να εντοπίζει «πονηρούς» που σβήνουν SMS

25.01.2021 12:37
Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα οι δηλώσεις αναστολών εργασίας - Ποιους αφορά - Media

 

Η κυβέρνηση από τη μια επέτρεψε το άνοιγμα των καταστημάτων με το λεγόμενο δίωρο sms, ώστε να δουλέψουν στην περίοδο των εκπτώσεων, αλλά από την άλλη κατηγορεί τους πολίτες που έσπευσαν να ανταποκριθούν και να τονώσουν την αγορά, αξιοποιώντας βέβαια και τις προσφορές των εμπόρων. 

Οι κλασικές πλέον εικόνες από την κατάμεστη Ερμού αλλά και από άλλες εμπορικές οδούς στο κέντρο της πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων και δήμων, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση και το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Αυτές οι εικόνες θορύβησαν πολλούς επιστήμονες όπως ο κ. Σύψας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι ο συνωστισμός αυτός παρατηρείται μια στιγμή που η επιδημία βρίσκεται σε κακό επίπεδο και ενώ η μετάλλαξη έχει κάνει τον ιό να μεταδίδεται ακόμα ταχύτερα. Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί αναγκαία την παρέμβαση της επιτροπής καθώς υπό αυτές τις συνθήκες η” αγορά είναι επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή”.

Τα πολλαπλά SMS

Πάντως ήδη από το Σάββατο είχε διαπιστωθεί ότι κάποιοι «πονηροί» έστελναν πολλαπλά SMS μετακίνησης προκειμένου να παρατείνουν… τις βόλτες τους στα καταστήματα.

Έτσι στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξετάζουν προτάσεις για το λανσάρισμα μιας εφαρμογής (application) που θα λειτουργεί ως χρονόμετρο ή τη θέσπιση ενός «κόφτη» για τα SMS που μπορούν να στέλνουν οι πολίτες.

Εκπρόσωποι των αστυνομικών από τη μεριά τους, βγήκαν σε κανάλια και μίλησαν για ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα της ΠΟΑΣΥ, βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα έξω από τα καταστήματα για υπέρβαση ορίου SMS.

Ο εντοπισμός των παρανομούντων επιτεύχθηκε μετά από αξιοποίηση μιας νέας εντολής της ηγεσίας της ΕΛΑΣ: Να μπορούν να ελέγχουν τα SMS και να κάνουν αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς.

Διαπιστώθηκε πως αρκετοί πολίτες έσβηναν τα SMS και έστελναν άλλα, ενώ κάποιοι δεν είχαν στείλει καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις «παρατηρήθηκαν αποκλίσεις 4, 5, 6 και 7 ωρών (από το όριο των 2 ωρών).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:31