search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 2.000 ετών

03.02.2021 06:52
Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μούμια 2.000 ετών  - Media

H αρχαιολογία προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Μοναδικά ευρήματα αιγυπτιακά βρέθηκαν από τις ανασκαφές στην αρχαία πόλη Ταπόσιρις Μάγκνα. Ειδικότερα ανακλύφθηκαν 16 τάφοι, μια μούμια με χρυσή γλώσσα και μία με μάσκα θανάτου, αλλά και οκτώ μαρμάρινα κεφάλια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Businessinsider.com, τις πληροφοριες του οποιου αναδημοσιευει το news247 ανακαλύφθηκαν 16 τάφοι που περιείχαν μούμιες 2.000 ετών, με μία από αυτές να ξεχωρίζει, καθώς είχε ταφεί με μια χρυσή γλώσσα στο στόμα της.

Τα χρυσά φυλαχτά σε σχήμα γλώσσας που τοποθετούσαν οι ταριχευτές στις μούμιες, θεωρούνταν μεγάλη τιμή και είχαν ειδική σκοπιμότητα. Έβαζαν στις μούμιες χρυσές γλώσσες, ώστε οι νεκροί να μπορούν να μιλήσουν στους θεούς, όπως με τον Όσιρις – άρχοντα του αιγυπτιακού κάτω κόσμου -, κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας ζωής.

Η επίσημη ανακοίνωση από το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων ανέφερε ότι η χρυσή μούμια βρέθηκε ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην Αλεξάνδρεια. Επίσης, ανέφερε πως οι μούμιες ήταν “σε κατάσταση κακής συντήρησης”, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν χαρακτηριστικό της μουμιοποίησης κατά τη διάρκεια των ελληνικών και ρωμαϊκών εποχών.

Επίσης, στην κοινή αποστολή των Αιγύπτιων και Δομινικανών αρχαιολόγων, αναφέρθηκε πως βρέθηκαν 16 τάφοι σκαλισμένοι σε βράχο κάτω από τον ναό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:34