search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:55
MENU CLOSE

Κατά των «Ράδιο Αρβύλα» οι εκπαιδευτικοί (Video)

04.02.2021 11:16
Open: Πρώτο σε τηλεθέαση το «Ράδιο Αρβυλα» και τη δεύτερη εβδομάδα προβολής - Media

 

Με ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, διαμαρτύρονται για απόσπασμα της σατιρικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» που προβλήθηκε στις 28/1/2021 και τους παρουσιάζουν ως «τεμπέληδες».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της Μεσσηνίας

«Απαράδεκτη επιεικώς κρίνεται η παρουσίαση της κινητοποίησής μας και του απολύτως αιτιολογημένου και τεκμηριωμένου αιτήματος του κλάδου μας, σχετικά με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, στην εκπομπή του “Ράδιο Αρβύλα” στις 28/1/2021. 

Επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο το όνομα της εκπομπής τους οι παρουσιαστές σπιλώνουν και διασύρουν τους εκπαιδευτικούς. Μας παρουσιάζουν ως «τεμπέληδες» και ρίχνουν νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας του υπουργείου Παιδείας. 

Ενώ προσπάθησαν να ανασκευάσουν σε δεύτερη εκπομπή, στις 29/1/2021 και να διορθώσουν τις ανακρίβειες των όσων είπαν, εξέθεσαν τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών απομονώνοντας μία φράση δευτερολέπτων και εστιάζοντας εκεί, με σαφή στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ταυτόχρονα δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα παρουσιάζει τα αιτήματά μας ανεδαφικά και εξωπραγματικά.

Καταδικάζουμε αυτές τις αναφορές και τονίζουμε πως οι εκπαιδευτικοί σε αντίξοες συνθήκες εργάζονται για να προσφέρουν έργο και να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, την ώρα που το υπουργείο «εργάζεται» για τη διάλυσή του. Η κακόβουλη κριτική τους μας γεμίζει υποψίες πως δεν είναι ούτε τυχαία ούτε ευκαιριακή.

Έχουμε δεχτεί ως κλάδος πλήθος επιθέσεων από τα ΜΜΕ (ευτυχώς όχι από όλα) που στόχευαν κάθε φορά να «νομιμοποιήσουν» στα μάτια της κοινωνίας τις πιο βάρβαρες κυβερνητικές επιθέσεις. Δεν μας πτοούν αυτές οι κριτικές και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που ονειρευόμαστε και δικαιούνται οι μαθητές μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να δυσφημήσουν τον εκπαιδευτικό της τάξης, να ευτελίσουν τα αιτήματά μας, να υποβαθμίσουν και να ταπεινώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να υπερασπιστεί το έργο των συλλόγων και των συνδικαλιστών».

Το επίμαχο απόσπασμα μετά το 10:15

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:55