search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Ο Καββαδίας του Μικρούτσικου…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2164
11-2-2021
13.02.2021 04:00
mikr.jpg

 

Μια παράσταση με ποιήματα του αγαπημένου μου Νίκου Καββαδία – που συγκίνησε βαθιά, τόσο στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Badminton το 2016 όσο και στην περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 – έρχεται σε λίγες μέρες στις οθόνες των υπολογιστών μας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του θεάματος.

Η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου στη σκηνή, στον ρόλο ενός πλανόδιου μουσικού, στα τέλη του 19ου αιώνα, λειτούργησε καθοριστικά για το κοινό, ανασύροντας φανταστικές μνήμες με τρόπο βαθύ και λυτρωτικό προκαλώντας μοναδικά συναισθήματα, στη μουσική παράσταση «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου», σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη. 

Το «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου» παρουσιάζεται on line μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της viva.gr για έξι παραστάσεις, σε σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του – Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου – αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.
Η παράσταση ακολουθεί μια κινηματογραφική αφήγηση που υπηρετείται από τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μιχάλη Μαρίνου, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, Γιάννη Μαθέ και τριάντα ηθοποιών, χορευτών, μουσικών, τραγουδιστών. Με συναρπαστικό τρόπο ανασύρει στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή, ενώ η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγεί τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Γιάννη Μαθέ και τη Μαριάννα Πολυχρονίδη που, ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

INFO
Σάββατο 20/2, ώρα 20.00 – Κυριακή 21/2, ώρα 19.00 – Παρασκευή 26/2, ώρα 20.00 – Σάββατο 27/2, ώρα 20.00 – Κυριακή 28/2 διαθέσιμο για 12 ώρες (12.00 έως 00.00) – Δευτέρα 1/3 ώρα 19.00 – 
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ – Εισιτήρια: viva.gr
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10