search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:19
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στο ίδιο έργο θεατές

15.02.2021 04:51

 

Μηδέν πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της επικοινωνίας αφού για μια ακόμη φορά ετοιμάζεται να κάνει ένα δώρο στην κυβέρνηση.

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, μετά τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου– οι εντολές τοιχοκολλήθηκαν μάλιστα μήπως και κάνει λάθος κάποιος παραγωγός και παίξει τα πλάνα του πρωθυπουργό στην Ικαρία και τις φωτογραφίες του Λιγνάδη με πολιτικά πρόσωπα- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να κάνει εμπάργκο γιατί δεν παραιτείται ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας.

Οι πληροφορίες λένε ότι για το θέμα αυτό υπάρχουν δύο απόψεις στην Κουμουνδούρου. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν στις εκπομπές της ΕΡΤ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συμβαίνουν και οι άλλοι που ισχυρίζονται ότι με αυτή την μορφή αντίστασης δεν κέρδισαν τίποτα την προηγούμενη φορά που το είχαν κάνει στον ΣΚΑΙ.

Η αλήθεια είναι ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποφασίσει να κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ το πιο πιθανό είναι ότι σε 24 ώρες δεν θυμάται κανείς το γεγονός και πολύ περισσότερο τον λόγο γα τον οποίο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν μια τέτοια απόφαση. Στην πραγματικότητα θα αυτοτιμωρηθούν με τον νόμο της σιωπής γιατί η κυβέρνηση κάνει το… «παπί» και δεν στέλνει στο σπίτι του τον πρόεδρο της ΕΡΤ!

Το αποτέλεσμα και πάλι θα είναι οι απόψεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην ακούγονται στην επαρχία ενώ κανονικά θα έπρεπε να αξιοποιήσουν αυτό το βήμα για να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους ιδιαίτερα σε μια περίοδο δύσκολη καθώς σχεδόν όλη η χώρα βρίσκεται εν μέσω καραντίνας.

Το εμπάργκο, όταν το έκαναν για πρώτη φορά, δημιούργησε αίσθηση και άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση. Μόνο που τώρα οι συνθήκες δεν είναι το ίδιο και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να ανατρέξουν σε άλλου είδους τακτικές, πιο μοντέρνες , πιο άμεσες και πιο αποτελεσματικές.

Το περίεργο δε, είναι ότι δεν σκέπτονται ότι και την προηγούμενη φορά πριν ο Αλέξης Τσίπρας σπάσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ στην Κουμουνδούρου υπήρχε μεγάλη συζήτηση για τα οφέλη αυτής της κίνησης και κάποιοι μάλιστα είχαν αρχίσει να κάνουν τα …δικά τους. Γι αυτό είχε τεθεί και θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με την παραδοχή του στην Βουλή ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν λάθη στην κρατική τηλεόραση άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για το πώς πρέπει να λειτουργεί η ΕΡΤ. Η πρόταση του για εκλογή διοίκησης από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ήδη βρήκε κάποιους υποστηρικτές στην ΝΔ όπως για παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Και το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι γιατί με όχημα αυτή την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει να ανοίξει μια συζήτηση ουσίας γύρω από αυτό το θέμα με στελέχη όλων των κομμάτων παρά διαλέγει και πάλι να απομονωθείς;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01