search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:29
MENU CLOSE

Στουρνάρας: Αναγκαία μεταρρύθμιση η εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού – Bad Bank

16.02.2021 10:29
Γ. Στουρνάρας: 12,8 δισ. ευρώ επένδυσαν οι ελληνικές τράπεζες σε ομόλογα Δημοσίου - Media

 

Στη λίστα με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις της οικονομίας συγκαταλέγει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας τη δημιουργία της Εταιρείας Διαχείρισης Ενεργητικού των τραπεζών τη λεγόμενη και bad bank.

O κ. Στουρνάρας, στη συνέντευξή του στο Capital.gr τονίζει ότι με δεδομένο ότι τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα είναι υπερπολλαπλάσια των αντίστοιχων στην Ευρώπη αλλά και το γεγονός ότι η πανδημία θα προσθέτει επιπλέον 8 έως 10 δισεκατομμύρια νέα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, “έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση μία εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού”, η οποία θα λύσει δύο προβλήματα τα οποία είναι εξίσου σοβαρά.

”Το ένα είναι το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το δεύτερο είναι το πρόβλημα της αναβαλλόμενης φορολογίας”. Σημειώνει ότι το γεγονός ότι η “κακή” τράπεζα προτείνεται και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είναι “μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί”.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παραθέτει και μια σειρά από άλλες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων, την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την έρευνα και την καινοτομία.

Προβλέπει ότι από το δεύτερο φετινό τρίμηνο η οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και θεωρεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως τη νέα μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25