search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη, παρόμοια με της Νότιας Αφρικής, εντοπίστηκε στη Βρετανία

16.02.2021 16:39
Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη, παρόμοια με της Νότιας Αφρικής, εντοπίστηκε στη Βρετανία - Media
 
Σε εφιάλτη για τις απανταχού υγειονομικές αρχές μετατρέπονται οι μεταλλάξεις που υφίσταται ο κορωνοϊός SARS-CoV-2, καθώς προκαλούν σοβαρές ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
 
Έτσι, όπως είναι φυσικό, αναστάτωση προκαλεί η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι οι υγειονομικές αρχές στην Αγγλία εντόπισαν 38 κρούσματα μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, η οποία φέρει μια μετάλλαξη που πιστεύεται ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
 
«Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτές οι μεταλλάξεις προκαλούν σοβαρότερη ασθένεια ή αυξάνουν τη μεταδοτικότητα» ανέφερε η καθηγήτρια Ιβόν Ντόιλ, η Ιατρική Διευθύντρια της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) στην ανακοίνωσή της, η οποία σημειώνει ότι τα κρούσματα της νέας παραλλαγής βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας.
 
Η παραλλαγή, με την κωδική ονομασία Β.1.525, φέρει τη μετάλλαξη Ε484Κ στην πρωτεϊνική ακίδα, η οποία είναι επίσης παρούσα στη νοτιοαφρικανική παραλλαγή. Η μετάλλαξη αυτή πιστεύεται ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
 
Η συγκεκριμένη μετάλλαξη παρατηρείται και στις παραλλαγές του κορωνοϊού που εμφανίστηκαν και στη Βραζιλία και πιστεύεται ότι βοηθά τον ιό να ξεφεύγει από τα αντισώματα που τα εμβόλια προκαλούν τον ανθρώπινο οργανισμό να παράξει.
 
Ο καθηγητής Κυτταρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, δρ Σάιμον Κλαρκ δήλωσε στον Guardian ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποιο βαθμό θα εξαπλωθεί αυτή η νέα παραλλαγή, αλλά αν κυριαρχήσει μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα επηρεαστεί η ανοσία από τα εμβόλια ή προηγούμενες λοιμώξεις».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15