search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:09
MENU CLOSE

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ «ξύπνησε» Αττική και Βοιωτία – Λέκκας: Δε μας ανησυχεί (Video)

18.02.2021 07:04
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ «ξύπνησε» Αττική και Βοιωτία - Λέκκας: Δε μας ανησυχεί (Video) - Media

 

Τράνταξε την Αττική και τη Βοιωτία ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 05.00 σήμερα Πέμπτη κοντά στη Θήβα.

Παρότι η δόνηση ήταν ασθενής, 3,7 Ρίχτερ, συνοδευόταν από έντονο βουητό, και τράνταξε στιγμιαία το έδαφος και τα κτίρια, πανικοβάλλοντας τουλάχιστον όσους τη στιγμή της εκδήλωσής της ήταν ξύπνιοι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές όπως Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές στο Λεκανοπέδιο.

Η ανακοίνωση

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 05.04 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θήβας.

Λέκκας: Δε συνδέεται άμεσα με μεγάλο σεισμό

«Μας ξύπνησε. Είναι ένας σεισμός της τάξεως των 4 βαθμών. Έγινε 20 χλμ. νοτιοδυτικά της Θήβας, βορειοδυτικά της Πάρνηθας. Θεωρώ ότι δε συνδέεται άμεσα με μεγάλο σεισμό. Αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο, χωρίς να μας ανησυχεί. Είναι νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08