search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Η απίστευτη προσφορά που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν

22.02.2021 15:25
Η απίστευτη προσφορά που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν - Media

 

Μια πραγματικά απίστευτη προσφορά έκανε ο το 2019 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Όπως αποκάλυψε το BBC, μετά το τέλος της δεύτερης Συνόδου Κορυφής στο Ανόι του Βιετνάμ, όπου συναντήθηκαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, ο Τραμπ πρότεινε στον Κιμ να… τον πετάξει μέχρι την Πιονγκγιάνγκ με το προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ, το Air Force One.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Σύνοδος είχε διακοπεί απότομα, μετά από αδιέξοδο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, με τον Τραμπ, μάλιστα, να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «κάποιες φορές πρέπει απλώς να φεύγεις» από τις διαπραγματεύσεις.

Παρά ταύτα, γνωρίζοντας ότι ο Κιμ είχε ταξιδέψει με τραίνο μέσω Κίνας και ότι το ταξίδι θα διαρκούσε αρκετές μέρες, προσφέρθηκε να επιστρέψει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη χώρα του με το Air Force One, λέγοντάς του, μάλιστα ότι «θα είσαι σπίτι σε δύο ώρες». Για την ιστορία, ο Κιμ αρνήθηκε.

Στην ίδια Σύνοδο, πάντως, οι σύμβουλοι του Τραμπ είχαν κινδυνεύσει να πάθουν αποπληξία, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού άκουσε τα παράπονα του Κιμ, ανακοίνωσε ότι απλώς θα ακυρώσει μεγάλη στρατιωτική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας. 

Photo credit: Frank Fennema

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01