search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:36
MENU CLOSE

Ρουμανία: Πιο μπροστά από την Ελλάδα – Ξεπέρασε ήδη το 1 εκατ. εμβολιασμούς

04.03.2021 06:22
Ρουμανία: Πιο μπροστά από την Ελλάδα - Ξεπέρασε ήδη το 1 εκατ. εμβολιασμούς - Media

 

Μια 86χρονη έγινε το εκατομμυριοστό πρόσωπο που εμβολιάστηκε για τον νέο κορωνοϊό στη Ρουμανία, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές.

Την ένεση έκανε προσωπικά στην ηλικιωμένη ο συντονιστής της εθνικής εκστρατείας ανοσοποίησης, ο Βαλέριου Γεοργίτα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Ο πρωθυπουργός Φλορίν Σίτου, επίσης παρών στον εμβολιασμό της γυναίκας, διαβεβαίωσε ότι το εγχείρημα, που άρχισε την 27η Δεκεμβρίου, «προχωράει καλά. Βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη».

Πρόσθεσε πως σκοπός της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί «πως θα συνεχίσουμε έτσι».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρουμανικής κυβέρνησης, επόμενος στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί 10,4 εκατ. Ρουμάνοι ως τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα στην χώρας μας, οι εμβολιασμοί αναμένεται να αγγίξουν το ένα εκατομμύριο εκτός απροόπτου την Παρασκευή 5 Μαρτίου ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Το τρέχον διάστημα αξιοποιούνται δόσεις των τριών εμβολίων τα οποία έχουν λάβει άδειες κατεπείγουσας χρήσης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, αυτά των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca.

Η Ρουμανία των 19,1 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει επίσημα ως αυτό το στάδιο πάνω από 20.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 808.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01