search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Ο Θεός αγαπάει την Εθνική

17.10.2012 00:15
Ο Θεός αγαπάει την Εθνική - Media

Πολύ μεγάλης σημασία νίκη πήρε η Εθνική ομάδα μέσα στη Μπρατισλάβα με 1-0 και έκανε βήμα για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου της και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Πολύ μεγάλης σημασία νίκη πήρε η Εθνική ομάδα μέσα στη Μπρατισλάβα με 1-0 και έκανε βήμα για να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου της και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το αποτέλεσμα είναι φυσικά καλοδεχούμενο αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αποτελεί μαγική εικόνα. Οι Σλοβάκοι ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλο το ματς, έχασαν μπόλικες ευκαιρίες και τελικά πλήρωσαν ακριβά την αστοχία και την ατυχία τους.
Η Ελλάδα ξεκίνησε καλά και απείλησε δις στα πρώτα 11 λεπτά. Στο 5΄ η «λόμπα» του Κατσουράνη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 11΄ η κεφαλιά του Σιόβα από εξαιρετική θέση έφυγε επίσης άουτ.
Στη συνέχεια οι Σλοβάκοι πήραν σιγά – σιγά τον έλεγχο και εκμεταλλεύτηκαν την μέτρια απόδοση των Ελλήνων. Στο 38΄ είχαν σημαντική ευκαιρία με τον Χάμσικ να σουτάρει άστοχα και στο 43΄ η τύχη στάθηκε στο πλευρό μας αφού ο Καρνέζης νίκησε σε τετ α τετ τον Ζαμπάβνικ και στην συνέχεια ο Τοροσίδης έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Χάμσικ.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Στο 57΄ ο Καρνέζης έδιωξε εντυπωσιακά τη βολίδα του Μπρεζάνικ και ένα λεπτό αργότερα ο Παπασταθόπουλος με ηρωϊκή προβολή πήρε την μπουκιά από το στόμα του Χάμσικ.
Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα περνούσαμε ένα πολύ δύσκολο βράδι, στο 63΄ από σέντρα του Κατσουράνη ο Σαλπιγγίδης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ.
Λίγο αργότερα ο σκόρερ δεν πρόλαβε την μπάλα σε επικίνδυνη σέντρα – σουτ του Σπυρόπουλου αλλά προς το τέλος οι Σλοβάκοι πίεσαν πολύ. Στο 81΄ ο Καρνέζης έδιωξε το σουτ του Μπρεζάνικ από καλή θέση και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης πρόλαβε στο τσακ και έκοψε τον Σκρτελ.
Οι εφιαλτικές στιγμές στην ελληνική άμυνα συνεχίστηκαν και στο 88΄ οι Σλοβάκοι είχαν δοκάρι με φοβερή βολίδα του Μπρεζάνικ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρνέζης έχασε την μπάλα, το σουτ των Σλοβάκων σταμάτησε στα σώματα και τελικά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε. Στο 96΄ το σουτ του Μπρεζάνικ έφυγε λίγο άουτ και ευτυχώς δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:40