search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:52
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Καμία αλλαγή στην προστασία της πρώτης κατοικίας

22.10.2012 11:36
Κυβέρνηση: Καμία αλλαγή στην προστασία της πρώτης κατοικίας  - Media

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες ότι μελετάται η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας.

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες ότι μελετάται η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας.
 
Η δήλωση έγινε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος.
 
Όπως είπε, προτεραιότητα είναι η κοινωνική ευαισθησία και «όπου είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρύνσεις στον κόσμο».

Αναφερόμενος ωστόσο στους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου,   είπε ότι το δημόσιο για να μπορεί να πληρώνει, πρέπει να μπορεί και να εισπράττει, λέγοντας παράλληλα ότι το κράτος πρέπει μεν να έχει κοινωνική ευαισθησία, αλλά πρέπει και να έχει τα νομικά εργαλεία για να μπορεί να εισπράττει τις οφειλές.

Ας σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είχε ζητήσει να παραταθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 
«Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών να ανανεωθεί η παράταση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία κατάσχεση, κανένα δικαίωμα πλειστηριασμών στις τράπεζες. Αυτή ήταν η θέση μας και αυτή παραμένει.» είχε δηλώσει η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την Πρόταση Νόμου για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
 
Είχαν προηγηθεί πληροφορίες πως η τρόικα πιέζει για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, κάτι που διαψεύσθηκε από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Ο κ. Βορίδης έχει ταχθεί υπέρ της σταδιακής άρσης της αναστολής πλειστηριασμών, που ισχύει σήμερα για την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.
 
Στο μεταξύ με νέες του δηλώσεις, αυτή τη φορά στο iefemerida ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι παρερμηνεύτηκαν όσα αρχικά είχε πει, του και συμπληρώνει ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης για το θέμα.
 
Ο κ. Βορίδης αναφέρει ότι η ρύθμιση για τις αναστολές των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας λήγει στις 31-12-2012.
«Την ίδια ώρα εγώ λέω να υπάρξει νέο καθεστώς παρατάσεων έως 18 μήνες, άρα τίθεμαι υπέρ των παρατάσεων. Πως γίνεται αυτό το μαγικό και ξαφνικά εμφανίζονται εναντίον;»
 
«Διερωτώμαι πως αποδίδεται σε μένα ότι είμαι κατά των παρατάσεων; Όποιος ακούσει το ηχητικό απόσπασμα θα καταλάβει ότι εξ αρχής μιλώ για παράταση μέχρι 18 μήνες. Πραγματικά εκπλήσσομαι για το πως ερμηνεύθηκε αυτό», συμπληρώνει.

KKE

Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που αφορούν λαϊκές οικογένειες, βιοτέχνες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους λόγω κρίσης ζητεί το ΚΚΕ
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα τονίζει ότι πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με διεκδίκηση της διαγραφής «εδώ και τώρα» των χρεών από δάνεια «που αφορούν την απόκτηση πρώτης κατοικίας για τις λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».
 
Θέτει συγκεκριμένα ως στόχους του αγώνα για το ζήτημα αυτό, τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:51