search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Περισσεύει η υποκρισία

23.10.2012 07:19

Ο απόλυτος παραλογισμός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό εδώ και αρκετό καιρό. Η κοινωνία, εκτός από το ότι δέχεται στο κεφάλι μέτρα που δεν αντέχει, έχω την εντύπωση ότι έχει μείνει άλαλη από την υποκρισία.

Ο απόλυτος παραλογισμός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό εδώ και αρκετό καιρό. Η κοινωνία, εκτός από το ότι δέχεται στο κεφάλι μέτρα που δεν αντέχει, έχω την εντύπωση ότι έχει μείνει άλαλη από την υποκρισία.
Να δώσω κάποια παραδείγματα.
– Πολιτικοί αρχηγοί που άλλα δήλωναν προεκλογικά για να πάρουν την ψήφο, έκαναν στροφή υπέρ του μνημονίου, επικαλούμενοι, όπως ο ΓΑΠ, τη σωτηρία μας.
– Βουλευτές που εκλέχτηκαν με την παντιέρα κατά του μνημονίου, σήμερα υπερθεματίζουν (πάλι για τη σωτηρία μας), ενώ κάποιοι που διαφωνούν, διαγράφονται.
– Αναλυτές των τραπεζών που έβλεπαν ότι πάμε στη δραχμή αν ψηφιστεί ο Τσίπρας, τώρα κατηγορούν την τρόικα για λάθος συνταγή και… βλέπουν ανάπτυξη!
– Ο Βενιζέλος, που εισηγήθηκε και ψήφισε τα περισσότερα από τα μέτρα που έρχονται τώρα, εμφανίζεται σαν να μην έχει γίνει ήδη ο φόνος!
– Ο Κουβέλης κοντράρει στα εργασιακά (καλώς κάνει), αλλά τα οκτώμισι δισ., που βουτάνε κατευθείαν από τις τσέπες του κόσμου, τα θεωρεί… προϋπόθεση σωτηρίας.
– Ορισμένοι καναλάρχες και σχολιαστές σε μεγάλα δελτία, αφού κράτησαν επί δυο χρόνια την ντουντούκα υπέρ του μνημονίου, λοιδορώντας όσους έλεγαν ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και διαλύεται η κοινωνία, τώρα κάνουν επανάσταση για τα εργασιακά!
– Διάφοροι ρουφιάνοι της τρόικας συνεχίζουν να τροφοδοτούν τους Τόμσεν με προτάσεις που βολεύουν τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις τους.
– Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, έχοντας κερδίσει τον χώρο τους στα δελτία, με αντίλογο και κόντρα από λίγους, δυστυχώς, δημοσιογράφους και πολιτικούς, συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς και τις φασιστικές συμπεριφορές.
Η Αριστερά, από την πλευρά της, αντιδρά όπως νομίζει, συμμετέχει στις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των πολιτών, αλλά είναι βέβαιο ότι χρειάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για όσα συμβαίνουν σήμερα, αφού δεν αρκεί ο αντιπολιτευτικός λόγος για να πειστεί η κοινωνία ότι υπάρχει και άλλος δρόμος.
Αυτό είναι κυρίως που περιμένει ο κόσμος, αλλιώς θα πάρει τα… χάπια του. Και είναι πανάκριβα, πανάθεμά τα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:01