search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:43
MENU CLOSE

Υπάρχουν πολιτικοί και υπάρχουν και άνθρωποι

31.10.2012 22:00
Υπάρχουν πολιτικοί και υπάρχουν και άνθρωποι - Media

Η εξουσία διαφθείρει ορίζει ένα παλιό απόφθεγμα. Και το κυνήγι της ζαλίζει. Αποπροσανατολίζει. Ξεγυμνώνει.

Η εξουσία διαφθείρει ορίζει ένα παλιό απόφθεγμα. Και το κυνήγι της ζαλίζει. Αποπροσανατολίζει. Ξεγυμνώνει. Την ώρα που η βόρειοανατολική ακτή των ΗΠΑ χτυπήθηκε από θεομηνία και η περιοχή θρηνεί τους νεκρούς και μαζεύει τα συντρίμμια της, φάνηκε μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων προέδρων. Οι εκλογές βλέπετε είναι σε μια εβδομάδα και η κούρσα έντονη.
Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν Ομπάμα και Ρόμνεϊ να μάχονται στήθος με στήθος αλλά η ψυχή του ενός είναι διαφορετική από του άλλου. Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος συνεχίζει κανονικά τον προεκλογικό αγώνα του και αφού επιτέθηκε κατά του Ομπάμα από το Οχάϊο (μία κρίσιμη εκλογικά πολιτεία) την Τετάρτη (τελευταία μέρα του προεκλογικού αγώνα) περιόδευσε στην -επίσης πολύ σημαντική- Φλόριντα σα να μην συνέβη τίποτα.
Αντίθετα ο νυν πρόεδρος πέρασε τις τρεις τελευταίες μέρες γυρνώντας όλες τις χτυπημένες από τον τυφώνα «Σάντι» πολιτείες. Μίλησε με τις αρχές, μερίμνησε για βοήθεια, στάθηκε δίπλα στους πολίτες που έζησαν τον εφιάλτη. Χθες ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν όλη μέρα στο Νιου Τζέρσι και γύριζε πόλεις και χωριά. Πολλοί θα πουν ότι το κάνει για να πάρει ψήφους. Ίσως αν και η συγκεκριμένη πολιτεία είναι από αυτές που ψηφίζουν φανατικά Δημοκρατικούς και την έχει σίγουρη.
Μάλιστα έκανε δημόσια εμφάνιση με τον κυβερνήτη της πολιτείας Κρις Κρίστι, Ρεπουμπλικάνο και υποστηρικτή του Ρόμνεϊ. Η ανθρωπιά του Ομπάμα ανάγκασε τον αντίπαλο ιδεολογικά κυβερνήτη να εξυμνήσει την παρουσία του και στις 6 Νοεμβρίου θα φανεί πως θα αντιδράσει το εκλογικό σώμα σε αυτή την διαφορετική προσέγγιση των δύο μονομάχων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:43