search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:58
MENU CLOSE

Moody’s: Η αναδιάρθρωση δεν οδηγεί πάντα σε μείωση του χρέους

14.11.2012 08:58
Moody\

Η εκάστοτε αναδιάρθωση του κρατικού χρέους αποτυγχάνει συχνά να μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα του χρέους εκτίμησε η Moody’s.

Η εκάστοτε αναδιάρθωση του κρατικού χρέους αποτυγχάνει συχνά να μειώσει αποτελεσματικά τα επίπεδα του χρέους εκτίμησε η Moody’s.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την παραπάνω άποψη, εξετάζοντας 31 περιπτώσεις κρατών που αναδιάρθρωσαν τα χρέη τους ο οίκος αξιολόγησης κατέληξε στο ότι την περίοδο 1997 – 2012 τα ονομαστικά επίπεδα χρέους αυξήθηκαν στις μισές περιπτώσεις ανταλλαγής κρατικού χρέους, ενώ κατά μέσον όρο οι χώρες που διευθέτησαν το χρέος τους εξήλθαν με αναλογία χρέους προς ΑΕΠ μόλις 5% χαμηλότερα από ότι πριν την αναδιάρθρωση. Στο 50% δε των περιπτώσεων τα επίπεδα του χρέους αυξήθηκαν κατά πολύ μετά την ανταλλαγή του χρέους σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
 
Για την Ελλάδα τονίζεται ότι παρά το μεγάλο κούρεμα η αναλογία χρέους προς το ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει στο 179% στα τέλη του 2012 ήτοι 8% υψηλότερα από το 171% που ήταν στα τέλη του 2011.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:57