search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:29
MENU CLOSE

Γάζα: Έτοιμο για χερσαία εισβολή το Ισραήλ

19.11.2012 07:36
Γάζα: Έτοιμο για χερσαία εισβολή το Ισραήλ - Media

Τους 94 έφτασαν οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το θάνατο άλλων 25 σήμερα, σύμφωνα με Παλαιστινίους αξιωματούχους.

Έτοιμο για μία χερσαία εισβολή στη Γάζα δηλώνει το Ισραήλ, αν και επισήμως επισημαίνει πως προτιμά την εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

Στο μεταξύ τους 94 έφτασαν οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το θάνατο άλλων 25 σήμερα, σύμφωνα με Παλαιστινίους αξιωματούχους.

Μετά από μία παύση στη διάρκεια της νύχτας, οι Παλαιστίνοι συνέχισαν σήμερα τις ρίψεις ρουκετών, εκτοξεύοντας 12 μέσα σε διάστημα 10 λεπτών, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μία προσγειώθηκε κοντά σε σχολείο που είχε εκκενωθεί στο Ασκελόν. Τρεις άμαχοι Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί.

Οι θάνατοι 11 άμαχων Παλαιστινίων – οι εννέα από την ίδια οικογένεια – σε αεροπορική επιδρομή χθες πυροδότησε νέες εκκλήσεις για εκεχειρία μετά από έξι ημέρες εχθροπραξιών.

Χθες Κυριακή ήταν η πλέον αιματηρή ημέρα από την έναρξη της επιχείρησης, με 31 Παλαιστίνιους νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.

Σε μια ακόμη αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, βομβαρδίστηκε κτίριο στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι, ενώ είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο δέχεται επίθεση. Είχε προηγηθεί μία χθες. Το Al jazeera μεταδίδει πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την επίθεση. Ήδη από χθες είχαν προκληθεί πολλές ζημιές στην ταράτσα του κτιρίου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι κεραίες με τις οποίες γίνονταν οι εκπομπές.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν που μεταβαίνει σήμερα στο Κάιρο κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να εργαστούν για την κατάπαυση του πυρός στην διαμεσολαβητική προσπάθεια της Αιγύπτου.
 
Επίσης, αναμένεται να επισκεφθούν το Ισραήλ, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βερστερβέλε και ο ειδικός απεσταλμένος του κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ.
 
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από την Ταϊλάνδη, εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσει η βία και προειδοποίησε για τους κινδύνους από μία ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών. 
 
Παράληλλα, οι ρουκέτες της Χαμάς συνεχίζουν να εκτοξεύονται. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, αντιαεροπορικές σειρήνες είχαν ηχήσει ξάνα στο Τελ Αβίβ, ενώ το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα στην πόλη χωρίς να υπάρξουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:28