search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ρούσσος Βρανάς

19.11.2012 11:51
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ρούσσος Βρανάς - Media

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο 62χρονος δημοσιογράφος Ρούσσος Βρανάς, ο οποίος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από «Το Ποντίκι».

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή ο 62χρονος δημοσιογράφος Ρούσσος Βρανάς, ο οποίος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από «Το Ποντίκι».
 
Ο Ρούσσος Βρανάς γεννήθηκε στα Χανιά το 1950 και στην Ε΄ Γυμνασίου έφυγε με υποτροφία για το Μέριλαντ των ΗΠΑ.
 
Κατά την περίοδο της δικτατορίας ήταν φοιτητής στη Νομική Θεσσαλονίκης και μέλος του ΠΑΚ. Σε ηλικία 18,5 χρονών, έβαλε βόμβα στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18,5 χρόνων από έκτακτο στρατοδικείο. Φυλακίστηκε στο Επταπύργιο και αργότερα στην Γ πτέρυγα του Κορυδαλλού στην οποία φυλακίζονταν όσοι δεν ήταν χαρακτηρισμένοι ως κομμουνιστές. Στη φυλακή προσβλήθηκε από φυματίωση,  αποφυλακίστηκε το 1972 και έφυγε στο εξωτερικό. 
 
Με την μεταπολίτευση επέστρεψε στην Ελλάδα και στα πρώτα χρόνια της καριέρας του εργάστηκε ως μεταφραστής – επιμελητής των εκδόσεων «Ποντίκι» και μετά εντάχθηκε στην δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας.
 
Αργότερα εργάστηκε στην τηλεόραση και το 1995 εντάχθηκε στο δυναμικό των ΝΕΩΝ υπογράφοντας από το 1999 τη στήλη «Δρόμοι».  Τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Σύρο.
 
Η κηδεία του έγινε στα Χανιά και η νεκρώσιμη ακολουθία στο Νεκροταφείο Καλλιθέας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:43