27/05/2020 18:20:01
29.11.2012 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Πόσο χρόνο έχουν ακόμη;

Πόσο χρόνο έχουν ακόμη; - Media
Δεν έχει στεγνώσει ακόμη το μελάνι της απόφασης του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας και έχει αρχίσει να γίνεται σαφές ότι το τεράστιο οικονομικό κόστος της «διάσωσης» θα καταβληθεί από την ελληνική κοινωνία και όχι από τους δήθεν φιλεύσπλαχνους «εταίρους» και πιστωτές.
Λειτουργώντας ως κοινοί τοκογλύφοι, Ευρωπαίοι εταίροι και Αμερικανοί σύμμαχοι, αφού συγκρούστηκαν για την κατανομή του κόστους και την άσκηση του ελέγχου επί της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, έφτασαν σε ένα είδος εκεχειρίας συμβιβαζόμενοι πάνω στα ελληνικά ερείπια. Εξασφάλισαν λοιπόν πρώτα και κύρια τις επιστροφές των νέων δανείων με τα οποία διευκολύνουν την Ελλάδα για να εξοφλήσει τα παλαιότερα.
Φρόντισαν δηλαδή να περάσουν υπό τον έλεγχό τους κάθε έσοδο της χώρας που θα προκύπτει είτε από τις ιδιωτικοποιήσεις είτε από την εκμετάλλευση μελλοντικών πόρων (πετρέλαια κ.λπ.) είτε από τις περικοπές μισθών και συντάξεων είτε ακόμη και από τη φορολογία. Όλα στον μεγάλο - ελεγχόμενο από τους ίδιους - κουμπαρά, στον οποίο θα κατευθύνονται ακόμη και τα «πρωτογενή πλεονάσματα», αυτά που υποτίθεται ότι θα φέρει η κατά Σαμαρά... «ανάπτυξη»! Κάθε ευρώ που θα παράγεται στην Ελλάδα θα είναι εκ των προτέρων δεσμευμένο υπέρ των δανειστών. Η μεγάλη αρπαγή περιγράφεται πλήρως στο πιο ειλικρινές κείμενο τον ημερών: την ανακοίνωση του τελευταίου Eurogroup.
Για το οικονομικό κόστος της «διάσωσης» μάλλον τα πράγματα είναι σαφή και θα αποτυπωθούν ακόμη πιο καθαρά στο πετσί της ελληνικής κοινωνίας παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία έχει εξαντλήσει τα όριά της, καθώς δύσκολα μπορεί να πειστεί ο κατεστραμμένος εργαζόμενος ή άνεργος ότι διασώθηκε...
Η «διάσωση» όμως στοιχίζει πανάκριβα και σε ένα άλλο, όχι τόσο ευδιάκριτο επίπεδο: το πολιτικό. Πιθανότατα ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ κάτι έχουν ψυλλιαστεί, το οποίο ακόμη δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν ο Σαμαράς και ο Κουβέλης. Πιθανότατα δεν τους περνά από το μυαλό ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια για να ανιχνεύεται πια δημοσκοπικά στο 6% -7%. Αν λοιπόν το κραταιό ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε δυο χρόνια για να εξαφανιστεί, πόσο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους η Ν.Δ. και η ΔΗΜΑΡ;

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.