search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:39
MENU CLOSE

«Αγορά του καταναλωτή» στου Ρέντη

14.12.2012 15:54
«Αγορά του καταναλωτή» στου Ρέντη - Media

Χαμηλότερα 20-30%  οι τιμές σε κρέατα – οπωροκηπευτικά από αύριο

Φέρνει σε δυσμενή θέση χιλιάδες ανάλογες επιχειρήσεις στις γειτονιές της Αθήνας

ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΒΑΣΙΛΑ
[email protected]

Σε τιμές χονδρικής θα μπορούν να αγοράζουν κρέατα, οπωροκηπευτικά και είδη παντοπωλείου, οι καταναλωτές, στην αγορά του Ρέντη, καθημερινά από αύριο 15 Δεκεμβρίου όπου ξεκινά τη λειτουργία της η «αγορά του καταναλωτή». 
Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα αγορών σε τιμές χονδρικής, που διαμορφώνονται σε επίπεδα 20%- 30% κάτω από τις τιμές λιανικής, ίσχυε ήδη από πέρυσι, αλλά για μια ημέρα της εβδομάδας και  για συγκεκριμένα προϊόντα.

Την απόφαση αυτή  έλαβαν οι έμποροι της Λαχαναγοράς (μέλη του Συνδέσμου Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών και το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο μη μπορώντας να κάνει πολλά στο μέτωπο της μείωσης των τιμών αποφάσισε αφενός μεν να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ψωνίζουν φθηνά, αφετέρου όμως φέρνει σε χειρότερη θέση δεκάδες επιχειρήσεις με ανάλογα είδη στις γειτονιές της Αθήνας…

Ηδη ο ΟΚΑΑ προχώρησε στη διαμόρφωση ειδικής πτέρυγας για καταστήματα που απευθύνονται μόνο σε πελάτες λιανικής στην οποία στεγάζονται ήδη τρία ιχθυοπωλεία, ένα κρεοπωλείο, ένα παντοπωλείο (με κονσέρβες, τυροκομικά κ.ά.) και ένα πρατήριο άρτου, ενώ οι αγορές των οπωροκηπευτικών γίνονται από τα καταστήματα χονδρικής.

Οι συσκευασίες για τα περισσότερα προϊόντα δεν απευθύνονται μόνο σε επιχειρήσεις αλλά υπάρχουν και μικρότερες για τα νοικοκυριά. Ο ΟΚΑΑ σχεδιάζει ακόμη να διαμορφώσει μία ακόμη ειδική πτέρυγα με καταστήματα λιανικής η οποία θα λειτουργήσει στα τέλη του 2013, ενώ στον προγραμματισμό περιλαμβάνεται και η κατασκευή ιχθυαγοράς ώστε ο ΟΚΑΑ να μετεξελιχθεί σε ολοκληρωμένο «Πάρκο Τροφίμων».

Ημ. δημοσίευσης: Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2012

Με την κίνηση αυτή η Κεντρική Λαχαναγορά ελπίζει να αυξηθούν οι πωλήσεις μετά την κάθετη πτώση που είχαν στον τζίρο τους έχουν οι επιχειρήσεις καθώς αρκετές βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών Π. Σταμπολίδης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης της Pulse για λογαριασμό του ΟΚΑΑ που παρουσιάστηκε χθες στην Κεντρική Αγορά, το 46% των καταναλωτών θεωρούν ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Το 55% των καταναλωτών θεωρούν ότι υπεύθυνοι για την ακρίβεια σε φρούτα – λαχανικά είναι οι χονδρέμποροι, έναντι 16% που αποδίδουν τις ευθύνες στο λιανεμπόριο και 3% στους παραγωγούς. Οι περίπου μισοί καταναλωτές (49%) και κυρίως οι νέοι θεωρούν ότι η λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί με διοικητικές αποφάσεις και παρέμβαση στις τιμές έναντι 33% που θεωρούν τη βελτίωση του ανταγωνισμού πιο αποτελεσματικό μέτρο. Τέλος καλύτερη ποιότητα θεωρείται ότι υπάρχει στις λαϊκές αγορές (55%), τα μανάβικα (16%) και τα σούπερ μάρκετ (11%)  και καλύτερες τιμές στις λαϊκές (56%), τα σούπερ μάρκετ (24%) και τα οπωροπωλεία (3%).
 
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:39