search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:57
MENU CLOSE

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε

11.01.2013 15:20
Επιβεβαιώθηκε επίσημα η συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε - Media

Επιβεβαιώθηκε σήμερα και επισήμως από την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση τη Δευτέρα του επικεφαλής  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με το Γερμανό υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 
Επιβεβαιώθηκε σήμερα και επισήμως από την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ η συνάντηση τη Δευτέρα του επικεφαλής  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
 
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα του κ. Τσίπρα, ενώ η γερμανική πλευρά προτίμησε να έχει πρώτα και τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.
 
Πέραν του ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σόιμπλε υποστηρίζουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις, κύκλοι του Βερολίνου εκτιμούν ότι η συνάντηση των δύο ανδρών θα συμβάλει στον διάλογο και την αναζήτηση των κατάλληλων λύσεων για την υπέρβαση της κρίσης. «Δεν είναι κακό να υπενθυμίζει κανείς στη γερμανική πλευρά τις κοινωνικές επιπτώσεις της λιτότητας στην Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να εξηγεί η γερμανική πλευρά στην ελληνική αντιπολίτευση την ανάγκη της δημοσιονομικής πειθαρχίας στα διεθνή συμφραζόμενα της κρίσης», αναφέρει Γερμανός βουλευτής.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αντίθεση με τις θέσεις του κυρίου Τσίπρα όπου θα υπογραμμίσει τις επιπτώσεις των μνημονίων και της πολιτικής λιτότητας, ο κ. Σόιμπλε θα επιμείνει στην αυστηρή γερμανική θέση.
 
Στην ερώτηση, εάν η γερμανική κυβέρνηση συμβάλλει στην αναβάθμιση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ απάντησε ότι κριτήριο της συνάντησης δεν ήταν η αναβάθμιση, αλλά η παροχή στήριξης στο ελληνικό πρόγραμμα. «Σε αυτήν την περίπτωση μιλάς και με ανθρώπους», είπε ο κ. Στράιτερ, «για τους οποίους δεν τρέφεις πολλές ελπίδες ότι θα τους πείσεις εντελώς, αλλά ίσως εν μέρει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:57