search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:23
MENU CLOSE

«Πατείς με, πατώ σε» για λίγα λαχανικά

06.02.2013 14:30
«Πατείς με, πατώ σε» για λίγα λαχανικά - Media

Σκηνές που καταδεικνύουν ένα από τα σημαντικότερα σημερινά προβλήματα, εκτυλίχθηκαν το πρωί, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν εκατοντάδες πολίτες σχεδόν ποδοπατήθηκαν για να πάρουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά.Η Guardian διαλέγει σήμερα μία φωτογραφία από τη δωρεάν διανομή, ως τη "φωτογραφία της ημέρας".

Σκηνές που καταδεικνύουν ένα από τα σημαντικότερα σημερινά προβλήματα, εκτυλίχθηκαν το πρωί, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όταν εκατοντάδες πολίτες σχεδόν ποδοπατήθηκαν για να προμηθευτούν δωρεάν λίγα φρούτα και λαχανικά που μοίραζαν παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών.

Οι παραγωγοί που διεκδικούν τη μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων,  έστησαν πάγκους και μοίραζαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους
 
Υψωμένα χέρια μπροστά από τα φορτηγά έμοιαζαν να ικετεύουν για μια σακούλα προϊόντων με τους εμπόρους να πετούν σακούλες με τα προϊόντα στον κόσμο από τα φορτηγά.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι ο τραυματισμός ενός νεαρού που παρασύρθηκε από τον κόσμο και έπεσε στο οδόστρωμα χτυπώντας το κεφάλι του. Στο σημείο έσπευσε μηχανή του ΕΚΑΒ που του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian διαλέγει σήμερα μία φωτογραφία από τη δωρεάν διανομή, ως τη "φωτογραφία της ημέρας".
 

Πρώτο θέμα έγινε και στο πρακτορείο Reuters με εκτενές ρεπορτάζ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:20